Tragédie se odehrála 13. června kolem desáté hodiny večer v lounské ulici P. Obrovce. V jednom z rodinných domů, ve kterém je současně i prodejna smíšeného zboží, došlo podle informací policie k rozepři mezi několika cizinci. "Byl zavražděn 44letý Rus," potvrdila Jarmila Hrubešová, krajská mluvčí Policie ČR.

Konflikt vznikl mezi skupinou cizinců, krajanů zavražděného. Další muž byl přitom lehce poraněn. "Policie zadržela dva podezřelé. Motiv a průběh činu jsou dosud v šetření, přesnou příčinu smrti určí soudní pitva, která proběhne 15. června," dodala J. Hrubešová.

Zatím má policie za to, že k rozepři přímo v prodejně došlo kvůli neurovnaným osobním vztahům. Případem se zabývají kriminalisté z krajské policejní správy v Ústí nad Labem. "Vyšetřování je na úplném začátku a zatím k němu nemůžeme poskytnout žádné upřesňující informace," uzavřela mluvčí.

Že se v lounské ulici nedaleko městského koupaliště stalo něco vážného si povšimli i obyvatelé města. "Večer jsem tam projížděl, na místě byly dvě sanitky a několik policejních vozů," popsal situaci Pavel Brož z blízkých Dobroměřic. Ráno, když jel do práce, bylo místo činu, respektive celý dům, obehnáno policejní páskou. "Pořád tam byli policisté a žena, co prodává v tom obchodě, seděla zdrceně vedle na nějakém plotě. Ještě večer jsem si myslel, že jde o nějakou dopravní nehodu nebo něco podobného, až ráno mi ale došlo, že to asi bude něco ještě horšího," uvedl P. Brož.

První byli u vraždy strážníci