Zloději v Lounech se zaměřili na krádeže elektronických navigací z automobilů. Policisté od Nového roku řeší téměř desítku případů, poslední dvě krádeže se staly o víkendu. Řidiči často nechávají drahé autonavigace ve vozidlech na viditelném místě a tak jsou snadnou kořistí zlodějů. Jejich krádeží způsobují několikatisícové škody, další zpravidla na samotných autech.

Poslední dva případy se staly koncem minulého týdne v Lounech, vyšetřují je tamní policisté. V pátek 25. ledna přes den odcizil zloděj navigaci z kabiny tahače značky Volvo. „Ke krádeži došlo v lounské Husově ulici, na parkovišti před zimním stadionem. Zloděj u auta rozbil boční okno a poté si navigaci přisvojil. Škoda byla odhadnuta na 16900 korun,“ sdělila Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

Případů přibývá

Další navigace z auta zmizela z pátku na sobotu na Tyršově náměstí v Lounech. „Neznámý pachatel rozbil okno pravých předních dveří u vozidla značky Mercedes a satelitní navigaci odcizil. Svým činem tak způsobil škodu za 22 tisíc korun,“ uvedla lounská policejní mluvčí.

Krádeže autonavigací se v Lounech značně rozšířily po Novém roce. Tentop přístroj už zmizel například z vozidla Ford Focus Combi zaparkovaného v ulici Na Valích, z Volkswagenu Transporter u Billy, z Citroënu Xsara v Zahradním městě, z Mercedesu Sprinter v ulici SNP a z Volkswagenu Touran v Březinově ulici. Autonavigace zmizela také z Audi A6, který stál u domu ve Vršovicích u Loun.

Zloději na Lounsku začali kromě rádií krást z aut i navigace

V Lounech se zloději zaměřili na navigace