Krásné slunečné počasí a dobrá zábava provázely Den s Deníkem v Lounech. Ten se uskutečnil ve středu 30. dubna na tamním Mírovém náměstí.

Ve veřejné debatě před obyvatele Loun předstoupili starosta města Jan Kerner a jeho zástupce Jan Čermák. Vyjadřovali se k problémům, které lidi ve městě sužují. Mezi ně, jak se ukázalo, patří například nedostatek parkovacích míst či hustá doprava v centru. Hovořilo se i o pořádku ve městě.

Stále živá je situace i v souvislosti s lounskou nemocnicí. Někteří lidé vyjádřili názor, že budovy jsou nevzhledné a hlavně že lékařská péče, respektive fungující oddělení, jsou nedostatečné.

Kromě vážných debat byl připraven samozřejmě i doprovodný program. Své umění představili barmani z žatecké hotelové školy, ke kterým si mohli příchozí přijít pro zajímavý míchaný nápoj. Velký respekt a obdiv si vysloužili městští policisté s ukázkou zneškodnění pachatele. Hlavní role se s přehledem ujal perfektně vycvičený služební pes.

Účastníci Dne s Deníkem se zájmem sledovali vystoupení malých mažoretek a tanečnic - roztleskávaček.

Na příchozí čekal i živý zpěv, možnost zastřílet si na fotbalovou branku či si za zakoupený Žatecký a lounský deník výborné koláčky, preclíky a plechovkové pivo.

Zájemci si mohli pohovořit s redaktory a dalšími pracovníky Žateckého a lounského deníku.