„Po posledním utkání s Braňany, které jsme prohráli, jsme si mysleli, že sestoupíme. Moc jsme v záchranu nevěřili, i když jsme věděli, že nějaká naděje je. Jsme rádi, že to dopadlo dobře, těšíme se na novou sezonu, ale víme, že bude hodně těžká,“ říká upřímně blažimský fotbalista Martin Pučok.

Přes léto trenér Karel Pechar, který má pevnou pozici, udržel dosavadní kádr. „Já bych řekl, že jsme omladili. A že všichni, kteří k nám přišli, budou posilami. Takže si myslím, že budeme silnější, než jsme byli v předchozí sezoně,“ odhaduje Pučok, který se v předchozím ročníku trefil do černého třikrát.

Fotbalisté Dobroměřic (v bílém) inkasovali doma pět branek.
Dobroměřice platí nováčkovskou daň. Podlehly Perštejnu

Branek si přeje dávat více. A také by byl rád, kdyby se častěji trefovali i jeho spoluhráči. „V minulé sezoně nás trápila hlavně koncovka. Nedokázali jsme dát lehce gól, naopak jsme vždy hloupě inkasovali a ztratili i zápasy, které jsme měli dobře rozehrané. Nedokázali jsme si pohlídat někdy i třígólové vedení, to nás stálo důležité body. To musíme zlepšit!“ tvrdí před prvním duelem nové sezony, který Blažim odehraje na hřišti TJ Baník Březenecká Chomutov.

(oh)