Louny měly k dispozici pouze 13 hráčů. Chyběli Trup, Kurka, Fiřt, Zeman, Kotlan a Černý, o kterého má zájem Souš. Na lavičce byli připraveni Kubiska s Myšákem.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, ale nebezpečnější byli mladíci z Teplic, kteří hrozili hlavně ze standardních situací. V zakončení však byli nepřesní. První šanci domácího celku měl v 16. minutě Popovič, který mířil jen do boční sítě. Pět minut před přestávku vyslaly Louny první střelu mezi tyče a hned z toho byl gól. Popovič nabil Suchému a ten střelou z 18 metrů mířil přesně. O dvě minuty později vybídl Popovič ke skórování Soukupa. Ten ale trefil jen náruč gólmana Teplic. O přestávce odstoupil Schettl, který má problémy s kolenem.

Motorka. Ilustrační foto.
Kulturní tipy: Oslavy, motosraz i promítání oblíbeného kinematografu

Deset minut po změně stran poslal Zícha ideální centr před branku, kde našel Lesniaka, ale jeho střelu stačil brankař hostujícího celku nohou vyrazit. Se štěstím pak ještě odvrátil dorážky Suchého a Popoviče. Za dvě minuty však strážce svatyně Teplic vyrobil hrubku a dal si vlastence. Suchý viděl, že je daleko z brány, poslal na něho oblouček a ten proklouzl gólmanovi rukama do sítě. O deset minut později přišel o míč Krejčík a před teplickým útočníkem byla volná cesta ke snížení stavu. Naděje juniorky vydržela pouhé tři minuty. Soukup se na hranici velkého vápna otočil a nádhernou střelou zvýšil na 3:1. Hosté mohli snížit v 81. minutě z nařízené penalty, ale Pokorný si s ní poradil. Poslední šanci utkání měl pět minut před koncem utkání Lesniak, kterému poslal perfektní centr před branku Zícha. Útočník Loun však mířil jen do brankaře soupeře.

Dalším soupeřem Loun v přípravě bude divizní Ostrov. Utkání se bude hrát v Ostrově 21. července. Doma se pak představí o týden později, kdy budou hostit celek Lomnice. 

Louny – Teplice U21 3:1 (1:0)

Branky Loun: 40. Suchý, 57. vlastní, 70. Soukup

Louny: Pokorný – Tesař, Krejčík, Vokurka, Pergl – Zícha, Soukup, Popovič, Suchý, Schettl (46. Kubiska) – Lesniak

Ilustrační foto.
Policie hledá svědky nehody, při které auto srazilo chodkyni

Jaroslav Tošner