Celek Dobroměřic příjemně překvapil v utkání s Louny, když po bojovném výkonu odešel těsně poražen. Poté si z hřiště Vilémova nečekaně přivezl dva body za vítězství v penaltovém rozstřelu. V posledním utkání podzimní části hostil nevyzpytatelné Modlany, proti kterým chtěl opět překvapit. Utkání se domácím ale vůbec nepovedlo a zaslouženě prohráli 1:3.

„Těžko se takový zápas hodnotí. Hrajeme maximum, na co máme. Nejsme vůbec nebezpeční dopředu. Nemáme útočné typy. My sice dáme šťastný gól, ale hned z protiútoku inkasujeme. Jsme v přečíslení a z odkopu dostaneme gól. Bohužel, nemáme na víc,“ hledal těžko slova zklamaný hrající trenér Dobroměřic Alois Šebek.

Mráz na podzim. Ilustrační foto.
Chladnější počasí vydrží, sněžit bude nejen na horách

Duel začal ve svižném tempu. Hrálo se nahoru dolů, ale bez vážnějších šancí na obou stranách. Domácí předváděli opět bojovný výkon, ale až příliš mnoho kombinovali a přicházeli v nepřesnostech o míč. Hosté byli rychlejší, ale také jejich finální přihrávka postrádala přesnost. Na straně Dobroměřic byl hodně vidět Matyáš, který se dokázal prosazovat na levé a pak na pravé straně, na kterou se přesunul. Právě jeho střílený centr na branku gólman Slavík neudržel a pohotový Valta dopravil míč do sítě. Z vedení se fandové domácích neradovali dlouho. Hned po rozehrání přišla rychlá akce Baníku po pravé straně, centr do vápna usměrnil hlavou Rakishtenliev za Pecharova záda. Za tohoto nerozhodného stavu šli hráči do kabin.

Druhá půle začala náporem Modlan. Hned v její úvodní minutě vytahoval Pechar střelu hostí na roh. Dobroměřický trenér Šebek se přesunul z obrany do zálohy a hra jeho celku se zrychlila, ale stále jí chybělo zakončení. Při jednom nepřesném pokusu o koncovku šli hosté okamžitě do protiútoku a po vyšachování obrany zvýšil Baftijar na 2:1 pro Baník.

Objekt plavecké haly při ZŠ Prokopa Holého v Lounech, z něhož se zřítila část zdiva
Při opravě bazénu u lounské školy spadla zeď, rekonstrukci to prodraží

Brankovou tečku obstaral čtyři minuty před koncem Blažek, který skóroval z dorážky, když předchozí střelu Pechar neudržel. Po inkasované brance se dobroměřický gólman zlobil na spoluhráče.

Dobroměřice se budou muset v zimní přestávce zaměřit na zkvalitnění ofenzivy, jinak pro ně bude záchrana pouhou utopií.

FK Dobroměřice - SK Baník Modlany 1:3 (1:1)

Branky: 19. Valta - 20. Rakishtenliev, 50. Baftijar, 86. Blažek
Rozhodčí: Bohata - Blaschke, Jirák. ŽK: 3:3. Diváci: 123

Dobroměřice: Pechar - Plachý, Šebek, Baňka, Kaleja - Reh, Lazarik, Hanzlíček, Matyáš (72. Rus) - Köchrt (52. Mistoler), Valta (64. Kočka)

Jaroslav Tošner