Nejdřív prosím prozraďte, jak vypadala zimní příprava Vroutku.
Příprava probíhala tradičním způsobem. Tréninky byly dvakrát týdně ve Vroutku a v Blšanech. Naplánované byly tři přípravné zápasy. Mužstvo si v nich připsalo na své konto jedno vítězství nad Mosteckým fotbalovým klubem U-17 (3:1) a prohru s FK Lišany (2:4). Třetí zápas s SK Rakovník B se neodehrál pro velké množství omluv hráčů Vroutku, hráči si mezi sebou střihli pouze tréninkový zápas. Docházka na tréninky nebyla úplně ideální, což nás netěšilo.

Proběhly v týmu nějaké změny?
Mužstvo zůstává pohromadě. Žádné změny v kádru neproběhly. V přípravě se objevilo několik hráčů na zkoušku, ovšem jestli se některý ukáže na jaře v sestavě, zatím není jasno.

Budete silnější než na podzim?
Síla mužstva bude záležet na nasazení a přístupu hráčů k jarním bojům, které budou jistě náročnější než na podzim. Hráči projevili svou sílu a ostatní mužstva se budou chtít na lídra tabulky vytáhnout.

Ilustrační foto
FOTBALOVÝ SVÁTEK: Žatečané, Louňané, posílejte selfíčka z Wembley a Edenu!

Kdo bude největším jarním soupeřem?
Bílina, Domoušice a Ervěnice jsou v kontaktu s první příčkou. Ambice těchto týmů jsou jistě také velké.

Je cílem Vroutku postup do krajského přeboru, nebo jste cíle, které jste měli před startem soutěže, nepřehodnotili?
Cílem zůstává setrvání v novém uspořádání I. A třídy, a to z co nejlepšího místa. O postupu se ve Vroutku zatím nehovoří, ale byla by to jistě třešnička na dortu v zatím velice slibně rozjeté soutěži. Důležitý bude každý bod a teprve v jarních mistrovských zápasech se ukáže, jestli mužstvo naváže na výborné podzimní výsledky.

Už jste nakousl, že za podzimním úspěchem stojí přístup hráčů a nasazení. Zkuste to ještě více rozvést, prosím. Co tedy bylo hlavní příčinou skvělého podzimu?
Podle mě se jedná o poctivý a svědomitý přístup ke každému utkání, výborná taktická příprava a vedení trenéra Bernarda , který dokázal navázat na práci svého předchůdce Libora Klíče. Samozřejmě také dobrá parta a pochopitelně i značný kousek štěstí. Hráčům se rovněž do jisté míry vyhýbala zranění a většina zápasů se odehrála v optimální sestavě.

Sportovcem Ústeckého kraje za měsíc únor se stal Matěj Ščerba. Pohár pro vítěze mu předal ústecký primátor Petr Nedvědický
Ústecký tyčkař Ščerba si doskočil pro ocenění za nejlepšího sportovce února

Na kterých hráčích bude trenér na jaře stavět?
Na jaře bude trenér stavět na tradičních oporách mužstva, kterými jsou hráči Heinc, Baierl, Machyna; na výborném středopolaři z Ukrajiny Yavorskem a dalších dvou ukrajinských hráčích; na střelecké potenci Kukly a Pelikána . Brankář Klíč, tradiční opora, bude k sobě potřebovat kvalitní dvojku, ta se přes zimu intenzivně sháněla. Všichni budou muset maximálně zabrat, aby si udrželi jak místo v tabulce, tak svojí těžce získanou dobrou pověst.

Ve Vroutku máte krásný stadionek. Chodí na něj diváci?
Návštěvy na utkání A mužstva jsou trochu vyšší než dříve. Je to pochopitelné, když se bojuje o čelo tabulky . Rozlosování stanovuje hrací dny domácích zápasů pro A mužstvo i B mužstvo na stejný víkend. Diváci by byli možná raději, kdyby mohli jít fandit na fotbal každý víkend. Je hezké, že skalní fanoušky vidíme na zápasech i v případě, kdy se mužstvu nedaří . Pro ně hlavně se musí mužstvo vyhecovat a dokázat, že podzimní výsledky nebyly jen výkřikem do tmy.