Fotbalisté Blšan po třech prohrách v řadě konečně vyhráli. V sobotu dopoledne na svém hřišti vysoko porazili Neštěmice. Na jasnou výhru domácích to ale dlouho nevypadalo, po herní stránce se blšanští fotbalisté stále nemohou dostat do formy ze začátku podzimu.

První hodinu se hrál v Blšanech vyrovnaný fotbal s nepřesnostmi na obou stranách. Domácím vázla jejich dříve silná kombinace ve středu hřiště, spoléhali spíše na dlouhé míče, které Hruška s Vidličkou posílali na Zemana a Vacka. Po jedné takové akci šli v 11. minutě domácí do vedení, když se po pasu Hrušky trefil Vacek. Hosté mohli chvíli potom vyrovnat, rána kapitána Křivana ale skončila na břevně a následnou dorážku poslal hlavou ve vyložené šanci Krok vedle. Ve 25. minutě Vidlička pěkně vysunul Zdichynce, po jeho centru ale Vacek zakončoval vedle. Další slibnou šanci vypracoval Vackovi Zeman, v koncovce mu ale míč utekl.

Na začátku druhého poločasu se hosté snažili s výsledkem ještě něco udělat, tlačili se před domácí bránu, ale Blšany pozorně bránily a spoléhaly na rychlé útoky. První takový zakončil Zeman už ve 47. minutě, když propálil brankáře a zvýšil na 2:0. Obzvláště trio útočníků Vacek – Böhm – Zeman neštěmické obraně zatápělo, v defenzivě hostů se začaly stále častěji objevovat velké díry. Další velkou šanci Zeman spálil, když po centru Vacka zůstal sám před brankářem Čermákem, který zlikvidoval i následnou dorážku hlavou Cipruše. V 60. minutě po dlouhém pasu Zeman přehodil vybíhajícího brankáře, zvýšil na 3:0 a bylo rozhodnuto. V 81. minutě se trefil blšanský kanonýr Böhm, kterému naservíroval míč aktivní Zeman. Ten svůj dobrý výkon vzápětí podtrhl třetí brankou, když si z obrany hostů udělal „průchoďák" a tváří tvář brankářovi nezaváhal.

„Pro nás to je samozřejmě důležité vítězství, ale určitě průběh zápasu nebyl tak jednoznačný, jak by se mohlo z výsledku zdát. Do 60. minuty jsme nebyli lepším týmem, naštěstí pro nás hosté naše chyby nevyužili. Po třech prohrách v řadě jsme hráli ustrašeně, pasivně. Pomohla nám druhá branka, která nás dostala do pohody. K ideálnímu výkonu, který jsme předváděli do zápasu v Žatci, to bylo ale stále pořád daleko. Po technické stránce jsme podali podprůměrný výkon, klukům musím ale poděkovat za to, jak bojovali a nakonec vůlí urvali vítězství," zhodnotil zápas trenér Blšan Marcel Lička.

Blšany – Neštěmice 5:0 (1:0)

Branky: Zeman 3, Vacek, Böhm. Rozhodčí Oborník; ŽK: 1:2. Diváci: 60

Blšany: Jícha – Šimon, Boruta, Maršálek, Cipruš – Vidlička, Hruška (74. Žampa) – Zdichynec (46. Böhm), Zábrodský (79. Němec), Vacek – Zeman

Neštěmice: Čermák – Maštalíř (79. Hrabánek), Holly, Klier, Valta – Stehlík, Křivan (88. Kmec), Soukup, Martínek (55. Urbánszký) – Krok (72. Sukama), Růžička