Fotbalisté Chmelu Blšany v neděli nenastoupili k diviznímu derby v Žatci. A to kvůli problémům se sestavou, klub má málo hráčů, k dispozici bylo jen devět fotbalistů. Ze stejného důvodu Blšany nehrály ani v úvodním jarním kole na hřišti Litole.

Pokud se situace bude ještě jednou opakovat, fotbalový svaz Chmel Blšany vyřadí ze soutěže. „Už se to nestane, už jsme další hráče sehnali,“ slibuje lídr Blšan Horst Siegl. K dalšímu zápasu by měli Chmelaři nastoupit v sobotu dopoledne v Českém Dubu.

Proti Žatci bylo připraveno nastoupit devět fotbalistů

V úvodním jarním dějství v Litoli na Blšany marně čekal soupeř, rozhodčí i diváci. „My jsme se z toho zápasu omlouvali, ale náš organizační pracovník ten mail omylem poslal na špatnou adresu,“ vysvětloval to tehdy Siegl.

Před týdnem se Blšanští sešli přesně v jedenácti, včetně Siegla s Němcem. A podlehli doma Vilémovu 0:2. V neděli do Žatce vůbec nepřijeli, alespoň to ale už oznámili předem v pátek. „Dva kluci museli odjet, takže by nás bylo jen devět. A to nemělo smysl hrát, to bychom v Žatci prohráli nula devět,“ řekl Aktuálně.cz Horst Siegl. „Měli jsme domluvené nějaké hráče, ale do pátku se to nepodařilo zrealizovat, bohužel, mrzí mě to, rád bych si zahrál,“ doplnil.

Kontumace

„Zavolali mi v pátek dopoledne, zkoušeli, jestli by zápas nešel odložit. Ale nedostatečný počet hráčů není důvodem k odložení zápasu. Tak mě pak v 16 hodin informovali, že k zápasu nenastoupí,“ řekl serveru Josef Nikodém, sekretář soutěže. Zápasy, do nichž Blšany nenastoupí, se kontumují na výhru soupeře 3:0. Takto tedy „vyhrál“ i Žatec v nedělním derby, které se nakonec nekonalo.

Pokud by Blšany nenastoupily v průběhu soutěžního ročníku potřetí, řídící orgán by je musel vyloučit. „Z dalšího průběhu soutěže by byli vyřazeni a stali by se prvním sestupujícím,“ vysvětlil Nikodém.

„Víme, že to hrozí, ale to se opravdu nestane. Teď už hráče mít budeme, soutěž dohrajeme,“ slibuje už po několikáté Horst Siegl.