Arbitrážní komise si stanovila konečný termín pro rozhodnutí na 17. červenec. V Blšanech zatím neprobíhá ani příprava, ruší se i přípravné zápasy. Rozhodnutí bylo očekáváno v úvodu týdne. „Nic zatím není rozhodnuto, ještě se nikdo nevyjádřil. Arbitrážní komise musí rozhodnout do 17. července, ale osobně věřím, že to bude do konce tohoto týdne, snad už ve čtvrtek či pátek,“ doufá sportovní ředitel blšanského klubu Zdeněk Kovář.

Jednání s věřiteli

Ten vede v současné době jednání s hráči, trenéry a kluby, kterým Blšany dluží. Právě kvůli špatné finanční situaci klubu nedostaly Blšany druholigovou licenci. Přípravu odstartovali blšanští fotbalisté minulý týden v Mostě pod vedením trenéra Štefka. Kvůli množství zranění ale musela být přerušena a zatím nebyla znovu zahájena. „Zvlášť velký problém v tom nevidím. Někteří hráči se připravují ve svých mateřských oddílech, ostatní zatím trénují individuálně. Pokud licenci dostaneme do konce týdne, mohla by příprava odstartovat hned v pondělí“ doufá Zdeněk Kovář.

Ruší se i přípravné zápasy, které byly naplánovány na tento týden. „V sobotu musel být zrušen zápas s Varnsdorfem, včera se neuskutečnilo utkání s Bohemians Praha. Ještě zruším přípravu s Teplicemi, která se měla hrát v sobotu 14. července. Další zápasy se snad už normálně uskuteční,“ pokračoval Zdeněk Kovář s tím, že v plánu je ještě zápas se Zlínem a Duklou.

V neděli 29. července by měly Blšany sehrát utkání Českého poháru. Nejistota okolo dalšího působení klubu ve II. lize se odráží i ve složení kádru. Blšany mají kvůli potížím zablokované také přestupy. Zatím tak není vůbec jasné, kdo by II. ligu v Blšanech hrál, stejně tak není jasné, kdo by tým vedl jako hlavní trenér. Pokud však klub licenci obdrží, spolehne se zřejmě, stejně jako v loňské sezoně, na hráče Mostu. S tímto týmem Blšany už dlouhodobě spolupracují.

Fandové v regionu pevně věří v udržení druhé nejvyšší soutěže v regionu. Někteří však vidí situaci černě a spekulují o ukončení „dospělého“ fotbalu v Blšanech. A co na to manažer? „Moc doufám, že licenci dostaneme, ale pokud ne, spadneme o soutěž níž a můžeme hrát Českou fotbalovou ligu,“ dodal Zdeněk Kovář.

V Blšanech čekají na rozhodnutí komise

Blšany zvádaly dlouho tlak soupeřů, ale ne svazu

Chmelaři nedostali licenci pro II. ligu!