Blšany dotlačil v krajském přeboru k vysokému vítězství nad Souší. Jak? Během čtyřiceti minut vykouzlil hattrick, ve druhé půli pak přidal čtvrtý gól. Chmelaři vyhráli 8:4.
Reportáž ze zápasu najdete zde.

„Měl jsem náběh na pět gólů, ale buďme rádi i za tohle,“ smál se člen Klubu ligových kanonýrů.

Horste, byl to váš nejlepší osobní výkon v sezoně?

Takhle se na to nedívám. Jsem rád, že jsem se konečně vytáhl na hrot a zastřílel si. V první půli jsme hráli excelentně, vedli jsme 5:0 a pak jsme trošku polevili. Bylo by dobré, kdybychom takhle odehráli každý zápas.

Vybavíte si, kdy naposledy jste nasázel v jednom utkání tolik gólů?

Asi to bylo v nějakém ligovém zápase…

V tom množství gólů si přesně nevzpomenete, co?

To bych kecal (smích). Možná v nižších soutěžích se mi to povedlo za Votice. Měl jsem náběh na pět, ale buďme rádi i za tohle (smích).

Zaplatil jste spoluhráčům nějaké pohoštění, jak to tak chodí?

Čekám, že já dostanu něco od nich (smích). Většinou v úterý po tréninku míváme občerstvení, tak buď Pepa Němec, jeho brácha nebo já něco do placu šoupneme. Na tréninku si zahrajeme o to, kdo to zaplatí (smích).

Do zápasu se Souší jste se prosadil jen dvakrát. Vyhlížíte lepší časy?

Kéž by to byla pravda. Zaskakoval jsem na stoperu, pak jsem se posunul do zálohy a teď jsme hráli na tři útočníky. Vepředu jsme hodně silní. V žádném zápase nejdeme pod tři góly, buď je dáme nebo dostaneme. Máme nevyrovnané výkony a toho bychom se měli vyvarovat. Chceme hrát o postup a takhle by to nešlo.

Jak to vidíte se šancemi na návrat do divize? Zatím to není nic moc…

Uvidíme až po 30. kole, jak to dopadne. První Roudnice neztrácí body a vyhrává. Má silný tým, o čemž jsme se přesvědčili sami. Jsou před námi o jedenáct bodů a to je strašně moc. Když to ale zvládneme, tak bychom už neměli do konce sezony prohrát. Ovšem v téhle soutěži může každý porazit každého. Do sezony jsme nevstoupili dobře, doma jsme prohráli s Modrou nebo právě s Roudnicí, což nás mrzí. Chceme postoupit, chceme si taky zahrát fotbal a mít z něj radost. Blšany chceme udržet ve fotbalovém dění a to se, myslím, daří.

Poslední otázkou odbočíme k reprezentaci. V úterý byl zvolen národním koučem Michal Bílek. Je to podle vás správná volba?

Čekám na telefon… (smích) Působil jsem s ním ve Spartě a strávili jsme tam dva krásné roky. Už před volbou jsem avizoval, že je to nejlepší krok. Kdyby přišel někdo nový, byl by to už čtvrtý trenér za půl roku a to by byla rarita. Michal Bílek byl u národního mužstva posledních čtyři nebo pět zápasů a nasál atmosféru, už je v tom zaběhlý. Hašek mu důvěřuje, bude jeho pomocná ruka, vyhoví si. V novinách jsem četl, že na zvolení nového trenéra je ještě brzy, ale kdo by chtěl čekat. Já už bych chtěl taky někde pracovat a mít stoprocentní závazek (smích).