Minulý víkend ztratili fotbalisté Dobroměřic velmi překvapivě s rezervou Loun. A přišli o post lídra I.A třídy. Nyní zaváhali i proti Perštejnu, novému vedoucímu celku. Doma prohráli 2:4. Perštejn tak tři kola před koncem I.A třídy vede tabulku o čtyři body a je blízko oslavám.

Taktovky se hned v úvodu ujali domácí, kteří se nastěhovali na polovinu soupeře a kombinační hrou se pokoušeli najít skulinu k brance hostí. Počítají se ale branky a i přes tlak domácích vyšel úvod lépe hostům. V 8. minutě Pernštejnu vyšel rychlý přechod do útoku a přenesení hry na levou stranu, Koštůr obešel i brankaře Pechara, který proti němu vyběhl, ale jeho střelu mezi tyče stačil jeden ze zadáků odvrátit do bezpečí. Za deset minut přišla stejná akce s tím rozdílem, že Salák Pechara přeloboval přesně – 0:1.

Fotbalisté Žatce (v zeleném) podlehli v Srbicích po penaltách. Teď prohráli v Krupce 3:7.
Slavoj dostal v Krupce sedm branek

Domácí se nenechali rozhodit a pokračovali v obléhání brány Pernštějna. Jejich velká šance přišla ve 25. minutě. Gólman Hlaváček neudržel střelu zpoza vápna, dobíhající Němec sice poslal míč do sítě, ale branka pro ofsajd nebyla uznána. Ve 33. vyslal na branku tvrdou střelu Maliňák, ale tu gólman hostujícího celku s námahou odvrátil na roh. Jen pár minut poté pálil stejný hráč těsně nad a pět minut před přestávkou Köchrt napálil pravou tyč Hlaváčkovi svatyně. Do šaten se tak šlo za stavu 0:1 pro hosty, ačkoli domácí měli výraznou územní převahu.

Dobroměřice, podobně jako v předchozím utkání s Louny, trápí problémy se sestavou. Na marodce mají stále klíčové hráče Lazarika a Matyáše. Kvůli úzkému kádru musel s nataženými třísly nastoupil Němec.

Druhá půle nezačala pro domácí dobře. Už po dvou minutách hry zahrával Pernštejn roh z pravé strany a nepokrytý Rodrigo Taverna hlavou překonal Pechara podruhé. Za další dvě minuty se před domácí brankou ocitl zcela osamocený Koštůr, ale tak dlouho váhal se zakončením, až mu Pechar míč sebral. To domácí probudilo a ti se vrhli do útoku. Už v 53. krásnou střelou, po které se Hlaváček jen marně natahoval snížil Reh 1:2.

Naděje rychle pohasla

V 62. minutě se po akci Němce z pravé strany marně snažili on a Mistoler propasírovat míč do brány u tyče, ale vytěžili pouze roh. V následující minutě vyrazil Hlaváček míč na hlavu Mistolera, ten však mířil mimo tyče. Krásná akce byla k vidění v 69. kdy Němec zatáhl po levé straně míč do vápna, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Šebka, avšak jeho střela šla pouze do tyče. Vyrovnání přišlo hned v následující minutě. Nejistý Hlaváček vyrazil střelu Šebka jen ke Kalejovi, který nekompromisně rozvlnil síť- 2:2.

Naděje domácích na zvrat trvala pouze deset minut. Po chybě Holečka se před Pechara dostal Salák a ten nedal domácímu gólmanovi šanci – 2:3.

V 82. vyboboxoval Hlaváček se štěstím dělovky Holečka a Plachého. Domácí hráli vabank. Do hry se zapojil i Pechar. Ve čtvrté minutě nastavení se míč dostal k Filingerovi a ten měl snadný úkol dostat jej do opuštěné branky – 2:4.

Po prohře mají Dobroměřice po 23. kole v tabulce 51 bodů, Perštejn 55. S velkou ztrátou, mají 39 bodů, jsou třetí Údlice. Do konce soutěže zbývají tři duely. 

Dobroměřice - Perštejn 2:4 (0:1)

Branky: 53. Reh, 70. Kaleja – 18. a 80. Salák, 47. Taverma, 90. Filinger
Rozhodčí Rouček, bez karet, 230 diváků

Dobroměřice: Pechar – Kaleja, Holeček, Plachý – Reh, Hanzlíček, Šebek, Maliňák, Mistoler – Němec, Köchrt

Jaroslav Tošner