Další prohru si připsali fotbalisté Blšan v sobotu 24. září v divizním zápase v Mostě Souši. V tabulce jim tak stále patří poslední příčka.

Chmelaři do Souše přijeli bez svých opor, v sestavě chyběl Horst Siegl, ale i středopolaři Poláček s Pilařem. Rozhodlo se v druhé půli, kdy Chmelaři dostali čtyři góly.

Už v 9. minutě si domácí vytvořili první velkou šanci, ale Štípek napálil z blízkosti pouze Klímu. Ve 13. minutě pálil z voleje Smrž, avšak Klíma jeho pokus zneškodnil. Po zblokované střele Štípka poté začal karetní mariáš – ve 22. minutě dostal žlutou Kalanin, minutu po něm Šmerda, ve 30. Horváth a v 31. Lancz. To už ale Souš vedla 1:0, protože ve 28. minutě dobře rozehranou standardní situaci efektně zpracoval Štípek a míč trefil do šibenice.

První blšanská střela na bránu přišla po půlhodině hry – Kalaninově hlavičce ale chyběl důraz. Blšany však po celý poločas dokázaly dobře kombinovat a soupeři se vyrovnaly, špatná finální fáze ale vedla k neschopnosti vytvářet si šance.

Druhý poločas začal pro hosty špatně, po zbytečné ztrátě míče ve středu pole se z úhlu znovu trefil Štípek. V 50. minutě přišla největší šance Blšan – Dvořákova hlavička ale byla slabá a Unger v brance domácích ji chytil. Naopak z voleje se trefil po centru Schoř a tím de facto rozhodl. V 68. minutě po druhé žluté odešel do sprch Šmerda, dvě minuty poté se totéž stalo Horváthovi. Herně poměrně přesvědčivé Blšany rezignovaly. V 75. minutě pálil nad Kalanin, což byl poslední z mála momentů Blšan v zápase. Dvě minuty po něm se ve středu hřiště zmocnil míče Leibl, prošel středem hřiště přes tři obránce a zvýšil na 4:0. V 87. minutě Schoř po pasu Štípka uzavřel střelou do prázdné branky účet na 5:0.

Souš – Blšany 5:0 (1:0)


Branky: 28. a 47. Štípek, 64. a 87. Schoř, 77. Leibl; ŽK 2:6, ČK 0:2 (68. Šmerda, 70. Horváth); 450 diváků

Blšany: Klíma – Šmerda, Kryštof (76. Kopecký), Dvořák, Horváth, Savko, Klinka, Kalanin, Razím (57. Matucha), Lancz, Gruber

Daniel Hrčka
Petr Kinšt