Definitivní loučení s podzimní částí divize čeká na fotbalisty Žatce i Blšan. Oba týmy zajíždějí do Prahy, každý má ale jiné cíle.

Žatec jede jednoznačně bojovat o body do tabulky, ve které mu prozatím, po čtrnácti kolech, patří šestá příčka. Ale jen jediný bod dělí fotbalisty Slavoje od třetího Vilémova s šestadvaceti bo­dy. A právě o možnost přezimovat na třetí pozici se jedou Žatečtí do Prahy poprat. Slavoj nastoupí v neděli 20. listopadu proti Meteoru Praha, výkop je naplánován na 10.15 hodin. Meteoru patří v tabulce osmé místo, dokázal zatím šestkrát vyhrát, stejný má počet proher. Dvakrát remizoval.

Slavoj, který má osm výher, jednu remízu a pět porážek, má kompletní kádr, otazník stále visí nad účinkováním Zdeňka Svobody. Ale fotbalisté Žatce už na podzim několikrát dokázali, že umí vítězit i bez svého dirigenta. Zatímco v minulé sezoně v krajském přeboru platilo téměř vždy, že když nebyl na hřišti Svoboda, že body nebyly, v divizi už si posílený kádr Žatce umí poradit.

Naopak Blšany budou jistě rády, až rozhodčí v patnáctém kole foukne naposledy do píšťalky. Tak bídný podzim Chmelaři nepamatují. Mají problémy s kádrem, potkala je řada zranění. K vidění sice bylo mnoho exligových hráčů, vydrželo jich v kádru ale jen několik.

Chmelaři jsou před závěrečným kolem beznadějně poslední, mají pouhé tři body za remízy. Jinak jen jedenáct proher, jsou tak jediným týmem ve všech skupinách divize, který ještě nepoznal chuť vítězství. V Praze nastoupí v sobotu ve 13.30 hodin proti Motorletu, jemuž patří v tabulce čtvrté místo, je tak jednoznačným favoritem duelu.

A jak dál v Blšanech? Vedení Chmelařů slibuje zcela jiné jaro. „Podzim jsme sice luxusně zpackali, ale na jaře zabereme, už se to nebude opakovat. V zimě posílíme a nesestoupíme,” tvrdí Josef Němec, hrající trenér.