Očekávaný souboj dvou týmy na čele skupiny Elite na zimním turnaji Apollo Cup v Souši, se odehrával poněkud v tvrdém nasazení z obou stran.

V dresu hostů bojovali například Uhlík (dříve Žatec, Blšany), na zkušené Uhliár ze Žatce, a hlavně vidina zisku dalších bodů za lepším umístnění.

Kadaň do tohoto utkání měla stejný bodový zisk. Částečná marodka (zejména střelce Baierleho) a pracovní zaneprázdnění pozměnila žateckou sestavu, a tak bylo možné vidět další změny v sestavě.

V té se objevil také Zdeněk Macháček, který na jaře ve Slavoji hostoval, přichází do Žatce na přestup z Chebu. Nechyběl ani Karel Krejčík, který přestoupil do Slavoje z druholigového Mostu, dále Pavel Sachar, který ukončil hostování v družstvu SK Vraný. Další změny lze očekávat v nejbližších dnech, kdy se začne již rýsovat sestava pro nadcházejicí jarní boje.

Do vedení šli hráči Kadaně v 11. minutě, kdy obránci Slavoje nepokryli plně své protihráče a na střelu nedosáhl ani brankář Zaťko. V té době ale už Slavoj neproměnili velice slibně vypadající šance. Nakonec do poločasu vyrovnal důrazným vniknutím mezi beky Bereš.

Ve druhém poločase se střídaly šance na obou stranách. Při jednom z výletů to zkusil žatecký Vávra za hranicí vápna a bylo z toho vedení. Třetí branku přidal Tatár. Hosté zanedlouho snížili opět o branku, kdy spíše nepovedený centr skončil k překvapení v brance Zaťka, který do té doby řešil několik velice nepříjemných centrů na vysoké hráče Kadaně. Další úspěch připojil opět velice průbojně hrající Bereš, který si poradil v souboji s hotujícími obranci i brankářem.

V samotném závěru ještě Kadaňští snižili dorážkou po střele a nešťastném zásahu Zaťka. Slavoj si tak upevnil 2. místo v zimním turnaji.

Své další utkání sehraje Žatec v neděli 14. února v 10.30 tentokráte na umělé trávě v Mostě, kde soupeřem bude exligový tým dorostu Baníku Mos.

Tatran Kadaň - Slavoj Žatec 3:4 (1:1)

Branky: Nádeník, Hába Zaržický – Bereš 2, Vávra, Tatár

Sestava Žatce: Zaťko – Vávra, Jindra, M. Paul, Krejčík – Heinz, Zlatohlávek, Sachar, Hankocy – Bereš, Zd. Macháček. Střídal Tatár

Pavel Maňák