Rozladění panuje v táboře příznivců fotbalových Blšan poté, co v pondělí licenční manažer Rýznar oznámil, že FK Chmel nedostane licenci na II. fotbalovou ligu. Až klub obdrží toto svazové stanovisko, využije právo odvolání. Ať už do dopadne jakkoliv, mezitím se včera již rozlosovala II. liga, aniž by byl znám 16. účastník.

Důvodem neudělení licence Blšanům je jejich nesplnění finanční podmínky jako jediného bodu z pěti požadavků. „V 1. lize je nejméně pět klubů, které mají licenci, ačkoliv mají větší problémy než my,“ tvrdí Jindřich Rajchl. Jako právní zástupce klub brání a tvrdí, že dlužnou částku FK splatí. Marně však sám čeká na peníze z jiných zdrojů, například doplatek od Příbrami.

Patrně by se blšanským lépe dýchalo, kdyby nemuseli mít umělé osvětlení, které si posvítilo za 10 milionů korun jen na dvě ligová utkání. Kdyby se nemusela přistavovat schodiště na zadní straně tribuny, kdyby se nemusely bourat staré kabiny a budovy na protější straně kvůli únikovým zónám, kdyby nemuseli hrát dvě půlsezony v exilu.

Blšany neustály dlouhodobý svazový nátlak na klubovou kasu. Škoda, že komise ČMFS nejsou tak důsledné u všech klubů. Po osmi letech v nejvyšší soutěži a ročním pobytu už Blšany nebudou hrát ani II. ligu jako jejich předchůdce z Drnovic. Místo vesnických týmů by měla do II. ligy jít z nepostupového místa Sparta Krč. V hledišti jejího zcela nevyhovující stánku se v ČFL „tísnilo“ v průměru 120 diváků.

Chmelaři nedostali licenci pro II. ligu!