Malinko opožděně proti jiným celkům začali přípravu na boje o jarní body v krajském přeboru fotbalisté Blšan.

Příprava začala 25. ledna a proti původnímu plánu, kdy měly Blšany sehrát první zápas s Královicemi, nastoupily proti Chomutovu.

„Na prvním tréninku se sešlo 20 hráčů a dva brankáři. Mezi nimi sedm nových hráčů. Do jarní části ale bude kádr mít 18 až 19 hráčů včetně brankářů. Trénujeme třikrát v týdnu. Aktuálně se během tréninku věnujeme na hřišti tzv. objemové práci (aerobní zóna hráče). Poté přibude intervalová zátěž (anaerobní zóna hráče). Tyto aspekty se promítají do průpravných a herních cvičení v tréninku," popsal začátek přípravy pro klubový web trenér Marcel Lička.

„Sehráli jsme spíš takový tréninkový zápas s výběrem Chomutova. Soupeř přijel s devíti hráči, tak jsme mu na první půli dva naše hráče vypůjčili. První půle skončila 7:1 pro nás a o branky se podělili: 3× Böhm, 3× Kubek a Vacek. Ve druhé půli jsme opět protočili hráče se soupeřem a zápas nakonec skončil 8:4 poté, kdy se trefil Gajecký a za soupeře třikrát náš Zdichynec. Jsem rád, že hráči mohli odehrát většinu času zápasu a nemuselo se střídat po 45 minutách. Jediná kaňka zápasu bylo zranění Vidličky, které by ale nemělo přesáhnout více než týdenní rekonvalescenci," zhodnotil první duel Marcel Lička.

V dalším přípravném zápase FK Chmel Blšany porazil Mníšek pod Brdy 7:4. Góly Chmelařů dali Zeman, Homola, Gajecký 3×, Kubek a Kovařík.

Sestava Blšan 1.poločas:
Hodan Vacek, Jelínek, Žampa, Šimon Homola, Lička, Chroust Zeman, Gajecký, Zdichynec

Sestava Blšan 2.poločas:
Stehno Vacek, Lička, Míča, Kubek Kovařík, Chroust (Natale), Homola Zeman, Gajecký, Zdichynec (Štochl)

,,Sehráli jsme další přípravné utkání, které uzavřelo celý ten týdenní cyklus. Kluci si zastříleli, zahráli s chutí, což je v tuto chvíli pro nás nejdůležitější. Teď už přijdou na řadu soupeři z divize či ČFL, takže to bude taková prověrka, jak na tom jsme,'' řekl po utkání hlavní trenér M. Lička.

Blšany by měly hrát v sobotu 20. února s Rakovníkem, 27. února s Jirny a 5. března s Českým Brodem.

Jak bude vypadat sestava Blšan na jaře, se teprve ukáže. Do obrany se po zranění vrací Jelínek, jak ukazuje příprava, posilami by měli být Vojtěch Gajecký z Dukly Praha a Jakub Kubek, který tři roky působil v Německu a naposledy v Tachově.

Naopak odešli Lukáš Maršálek, Martin Jícha, Radek Cipruš a Jan Zábrodský.

Fotbalisté Blšan přezimovali v tabulce krajského přeboru na druhém místě, na první Štětí ztrácejí dva body. První mistrovský zápas odehrají v sobotu 12. března v Srbicích.

(s využitím www.fkchmelblsany.cz)