Kdyby blšanští fotbalisté, čerství účastníci divize, přijeli na přípravný duel s Domoušicemi (I.A třída) včas, mohl je alespoň v první půli zkrápět jen příjemný deštík. Protože ale dorazili na souboj, který měl prověřit jejich nové posily, s téměř hodinovým zpožděním, museli hrát v průtrži mračen, která uškodila pohlednému fotbalu. I přesto si ale favorit s Domoušicemi poradil.

Blšany ukazovaly s omlazeným kádrem, že budou udávat tempo hry. Jejich šikovní záložníci a útočníci od úvodního hvizdu zatápěli jinak prokřehlému domácímu golmanovi. V 10. minutě měl první šanci Lesniak, Šulc ale jeho bombu vyboxoval.

To v 15. minutě už si na balon nesáhl, fauloval totiž pronikající šikovnou posilu Chmelařů z Chorvatska a rozhodčí nařídil pokutový kop, který bezpečně proměnil Kalanin – 0:1. Ve 20. minutě o sobě dali poprvé a naposledy v první půli vážněji vědět i domácí fotbalisté, střela do skrumáže se ale neujala.

Blšany i v dalším průběhu první půle předváděly vzhledem k terénu pohledný a útočný fotbal, potrápilo je ale hned několikrát počasí.

Vždyť hned čtyřikrát v zápase sice překonaly domácího golmana, balon se ale v kalužích zastavil několik desítek centimetrů od brankové čáry. Nebýt této smůly, vyhrály by Blšany daleko výraznějším rozdílem.

Do branky se trefil ve 26. minutě také Jelínek, jeho hlavičku ale golman Šulc, naštěstí pro Domoušice, vyrazil.

Ve 36. minutě už byl ale opět krátký a znovu na střelu z pokutového kopu. Tentokrát byl faulován aktivní Michal Lesniak a penaltu proměnila jedna z tvořivých chorvatských posil. Ta se trefila i 78. minutě, tentokrát ze hry. Domoušice snížily v 65. minutě střelou Sedláčka. Více branek už domácí nevstřelili, i když ve druhé půli byli o poznání aktivnější než v té první.

Domoušice – Blšany 1:3 (0:2)


Branky: 65. Sedláček – 15. Kalanin (PK), 36. a 78. posila z Chorvatska (první branka z pokutového kopu) Hrací doba: 2 x 40 minut, padesát diváků

Domoušice: L. Šulc (M. Šulc) – Schlenz, Franc, Kutner, Slušný – Lokajíček, Uhlík, Salyuk, Bartoš (Maurer) – Rámeš, Sedláček

Blšany: Krabec (Kratochvíl) – Lancz, Jelínek, Kopecký – Novák, Pilař, Kalanin (Matucha), posila z Chovatska, posila z Ruska (Podroužek) – Lesniak, posila z Chorvatska

Omlouváme se čtenářům, ale posily ze zahraničí se nepodařilo, i přes velké úsilí, identifikovat.