Pořádný sešup tabulkou fotbalového krajského přeboru zažili po víkendové prohře v Litoměřicích hráči Chmelu Blšany. Jen jeden bod mrzí také Louny, naopak Žatec se výhrou na lídra dotáhl.

Podzimní lídr, nováček z Loun, přivítal doma deváté Neštěmice. Předpokládalo se, že domácí v úvodu jara potvrdí roli favorita a nedovolí Žatci, aby se na ně dotáhl. Louny sice měly celý zápas převahu, branka hostí pro ně ale byla jakoby zakletá.

„Zápas jsme nezvládli a zbytečně jsme ztratili dva body. Je to velká škoda. Neštěmice nic nehrály a jen dobře bránily. Byli jsme bezzubí. Zaskočila nás marodka, ale na to se nechceme vymlouvat. Byli jsme lepší, vyhráli jsme jak na šance tak na rohy, ale na to se nehraje,“ zlobil se po utkání lounský trenér Karel Šidlof, kterého mrzí, že Žatec se dotáhl hned v prvním jarním kole. Má teď stejně bodů jako Louny, devětadvacet, a oba celky z okresu tak vévodí krajskému přeboru.

Tabulka je ale ohromně vyrovnaná. Třetí Krupka má šestadvacet bodů, čtyřiadvacet má i až jedenáctý Bezděkov. Každá prohra nebo výhra tabulkou ohromně zamíchá.

Své by o tom mohli vyprávět v Blšanech, které před startem jara byly čtvrté a měly stejně bodů jako třetí celek. Po prohře v Litoměřicích je ale čekal pořádný sešup tabulkou, aktuálně jsou až na osmém místě, napravit to ale mohou už v sobotu.