Jen pozitivní je zatím start přípravy lounských fotbalistů na jarní část I.A třídy.

FK Louny jsou po podzimu na čtvrté příčce, o atakování vrcholu tabulky ale tentokrát mluví funkcionáři jen velmi opatrně.

„Trénujeme už od 12. ledna, zatím samozřejmě převažuje trénink fyzičky,“ hlásí na začátku roku Pavel Domecký, předseda FK Louny.

Louny se letos budou připravovat v domácím prostředí, na soustředění pravděpodobně nevyjedou. „Na trénincích máme zatím docela slušnou účast. Na hřiště chodíme prozatím jen v pátek, před zápasem, jinak posilovna nebo spinning. Soustředění jsme chtěli zorganizovat, kvůli pracovnímu vytížení hráčů se nám to ale letos asi nepodaří,“ přibližuje dále lounský funkcionář.

Dalším soupeřem jsou Mšené Lázně

Stěžejním bodem přípravy lounského áčka je domácí turnaj O pohár starosty Loun, který začal v minulém týdnu. Domácí fotbalisté do něj vstoupili výhrou 4:1 nad dorostem Rakovníka, v neděli budou hrát s celkem Mšených Lázní. Pak ještě změří síly s Dobroměřicemi, Vraným a bratrským celkem Louny B.

„Po turnaji máme v plánu ještě tři další přípravná utkání. Doma s Nezvěsticemi, venku s Krupkou a ještě doma s Juniorem Děčím,“ prozrazuje Domecký.

Mistrovské zápasy I.A třídy začínají pro Louny 27. března duelem se Strupčicemi. Lounům zatím patří čtvrté místo v tabulce za sedm výher, dvě remízy a čtyři prohry. Při skóre 29:12 mají 23 bodů. Jen o tři body méně mají sedmé Domoušice, naopak první Březno má náskok už osm bodů. Na druhého ztrácejí tři body. Dostat se na úplnou špičku tabulky bude obtížné. „Jsme při zemi. Určitě chceme hrát minimálně jako na podzim, všechno navíc bude příjemné,“ je opatrný v kladení cílů předseda Pavel Domecký.

Louny totiž už několik let bojují o postup do krajského přeboru, o vlásek jim ale uniká. Loni o něj přišly až v úplně posledním utkání v přímém souboji o postupujícího s Horním Jiřetínem, který Lounští doma prohráli 0:1.

Vždy když vyhlásí útok na postup, jejich fotbalistům jakoby někdo svázal nohy, jsou viditelně nervoznější a nehrají takový fotbal, jaký by na postup bylo potřeba. Snad proto ta opatrnost, o špici tabulky se ale určitě lounská kabina pokusí. „Hlavní je udržet výkonnost a klid. Mužstvo máme ale kvalitní, takže o špičku se určitě popereme,“ pokračuje lounský funkcionář.

Jména jarních posil zatím zůstávají utajena

Nová jména v sestavě zatím nejsou, něco ale Louny rozjednané mají. „Určitě bychom chtěli posily získat, ale zatím je vše ve fázi jednání,“ nechce prozradit konkrétní jména Domecký.

Louny tak na jaře budou spoléhat hlavně na sehraný kádr a zkušené fotbalisty, kteří už v jejich dresu hrají delší dobu.

Nejlepším střelcem byl v podzimní části I.A třídy kapitán Karel Hasil s deseti brankami, za ním ale zůstala propast. Druhým nejúspěšnějším byl Lukáš Střelec, který slavil třikrát.

Nejvytíženějším hráčem byl Marcel Stanislav, který na podzim na hřišti strávil 1133 minut, téměř sedmadevadesát procent možných. Trochu ale oproti jiným letům zaostal střelecky, trefil se do sítí soupeřů jen dvakrát.

„Bohužel, nepadalo mu to tam, ale věříme, že na jaře už to bude lepší,“ povzbuzuje své svěřence do jarních bojů předseda FK Louny Pavel Domecký.