Druhý proti osmému. Nejlepší „sniper“ soutěže proti čtvrtému nejlepšímu střelci. Fotbalisté Loun jedou do Bíliny, chtějí potvrdit dobrou formu z posledních týdnů a upevnit si dvě kola před koncem pozici v tabulce krajského přeboru.

Louny v poslední době vyhrály nad Srbicemi 4:1, přehrály Horní Jiřetín 6:0 a porazily Proboštov 1:0. V sobotu 10. června od 17 hodin budou chtít na vítěznou šňůru navázat, jedou do Bíliny. Osmá Bílina v posledním kole prohrála s lídrem z Hrobců 3:5. Louny tak mají určitě lepší formu a budou favoritem.

FOTBAL - ilustrační snímek.
Fotbalisté Žatce zavítají na trávník jedenáctého Litvínova

V sezoně prozatím Louny dvacetkrát vyhrály a jen šestkrát ztratily. Mají padesát devět bodů, na první Hrobce ztrácejí dvě kola před koncem soutěže už šest. A tak jejich cílem je hlavně si upevnit pozici před třetí Krupkou, která na ně ztrácí tři body.

Duel nabídne určitě také zajímavý souboj dvou produktivních útočníků. Vždyť František Tůma z Bíliny vede po šestadvaceti zápasech tabulku střelců krajského přeboru s 26 zásahy. Čtvrtý mezi střelci je lounský Michal Lesniak, který se po zranění už zase „rozstřílel“ a má na kontě 21 branek. Pozor si ale budou obránci Bíliny jistě muset dávat i na Jakuba Suchého.

Louny mají statisticky také nejlepší obranu v soutěži.