Jasnější tři body, jako měly být ty z duelu s Březnem, budou lounští fotbalisté na jaře asi jen těžko hledat. Přesto o ně Louny přišly. Do Března jely po dvou vyhraných duelech nad silnými týmy jako jasný favorit, poslední celek tabulky ale překvapil a i když se celých devadesát minut bránil, dokázal jednobrankové vedení uhájit. Louny v utkání třikrát nastřelily tyč.

„Výsledkem utkání jsme pochopitelně zklamaní. Přitom jsme začali dobře, vytvořili jsme si dost příležitostí a měli utkání rozhodnout. Ve druhé půli nadšeně bojující domácí výsledek ubránili," hodnotil ztrátu s posledním celkem tabulky krajského přeboru Pavel Schettl, nový trenér Loun, který měl zatím na jaře na kontě dvě výhry po penaltových rozstřelech.

Tyče zvonily

První minuty utkání v Březně přitom patřily favoritovi. Už ve 3. minutě se napřáhl Trup, jeho pokus ale vytěsnil domácí brankář na břevno. Úspěšný byl domácí golman i proti pokusu Koudelky ve 14. minutě a ve 20. proti nebezpečné střele Zelinky. Ve 21. minutě pak tyč branky domácích zvonila podruhé, to když Jakub Suchý utekl po pravé straně a nabídl balon Matyášovi, ten ale opět trefil jen břevno. Úplně stejně si ve 35. minutě počínal lounský Říha, ten poslal balon do břevna hlavou.

Louny prakticky celý první poločas strávily na polovině domácích, nastřelily tři břevna a byly jasně aktivnějším týmem, ale v úplném závěru první části hry nečekaně polevily a ve 45. minutě se trefil domácí Polka 1:0.

Bezzubý tlak Loun

Ve druhém poločase pak pokračoval lounský tlak, domácí se ale ještě více stáhli na svou polovinu, a tak pro hosty bylo hodně těžké se přes důslednou obranu prosadit. V 71. minutě měl šanci Baňka, i jeho střelu ale domácí golman kryl. Hosté se pak hodně zlobili i na rozhodčího Černého, když Jakub Suchý byl podle jejich názoru stažen v pokutovém území, sudí ale viděl jeho ruku. K dalšímu vážnému ohrožení branky Března už se pak Louny nedostaly, a tak tři body nechaly na půdě jasně posledního celku krajského přeboru.

V tabulce krajského přeboru po osmnáctém kole tak teď Lounům patří jedenáctá příčka za šest výher, dvě remízy a deset proher. Mají dvaadvacet bodů. Tabulku vede Bílina, druhá je Krupka, třetí jsou Litoměřice. V dalším čeká navíc na Louny hodně těžké derby utkání.

Do Loun přijedou v sobotu Blšany, které jsou zatím čtvrté a v posledním kole porazily Modrou. Utkání startuje 29. března v 15 hodin v Lounech.

Březno - Louny 1:0 (1:0)

Branka: Polka
Rozhodčí: Fr. Černý, ŽK 3:3, 33 diváků

Sestava Loun: Číž - J. Suchý, Jamrich, Říha, Minařík (75. M. Němec) - V. Suchý, Zelinka (73. Zomer) - Pecinka (46. Střelec), Trup, Matyáš (46. R. Němec) - Koudelka (46. Baňka)

Fotbalová tabulka