Třetí velký důvod k radosti během několika posledních dní mají fanoušci fotbalistů Loun. Nejprve vítězství v krajském poháru, pak oslava druhého místa v krajském přeboru a nyní dostali dárek asi nejkrásnější. Postup do divize.

"Ano, půjdeme do divize,“ potvrdil informace Deníku Pavel Domecký, předseda Fk Seko Louny. „Už byla odeslána a přijata přihláška. Bylo nám to nabídnuto jako druhému týmu v kraji za některý celek, který neměl zájem. Přijali jsme,“ pokračoval.

Fotbalisté Loun skončili v sezoně na druhém místě krajského přeboru. Zaznamenali 22 výher a 6 ztrát a celkem vybojovali 64 bodů. První Hrobce, které Louny v jedné fázi sezony pořádně „naháněly“ a dokonce byly chvíli na pozici lídra, mají bodů 71. Třetí skončila Krupka s 56 body.

Lounští fotbalisté (v bílém) porazili Krupku v krajském přeboru 4:3.
Jasné vedení, komplikace, nakonec radost. Louny oslavily druhé místo výhrou

Louny měly v konečném účtování sezony statisticky nejlepší defenzivu, dostaly jen 33 branek v 28 zápasech. Útok byl podle statistických čísel třetí nejlepší v krajském přeboru.

Hrobce mají jít do divize také, Louny tak mají postoupit za jiný celek z jiné skupiny, který divizi hrát nechce. Poradilo se vedení i hráči a s postupem souhlasili.

Rychlý návrat

Louny se tak do divize vrátí po jedné sezoně. Postoupily do ní po letech v krajském přeboru v roce 2015, tehdy také jako druhý celek v kraji. Jenže po roce šly zase dolů. V divizi se tehdy Lounům vůbec nedařilo.

Fotbalisté Loun tehdy v divizi hodně špatně začali, měli dlouhou sérii porážek. Na jaře nepomohlo ani posílení. Z posledního místa se dostali až v posledním kole díky lepšímu skore. Předposlední Louny se tak s divizí zase rozloučily v roce 2016 s bilancí dvaadvaceti proher a jen osmi výher. Nyní mají šanci na reparát. „Naším cílem bude jednoznačně záchrana. Základ týmu je stejný několik let, máme vyzrálejší mužstvo než minule, věříme, že se to povede,“ pokračoval Domecký.

Ilustrační foto.
Fotbalisté Loun porazili Brnou, opanovali finále Ústeckého poháru

V Lounech si ale uvědomují, že budou muset i posílit. „Určitě nějaké posily máme vyhlédnuté. Chceme přivést dva nebo tři hráče, kteří nám v divizi pomohou,“ dodal předseda lounských fotbalistů.

A ještě jednu novinku mají v Lounech. Příští sezonu nebude B tým. „V závěru soutěže jsme měli problémy s kádrem. Měli jsme málo lidí, jezdili hodně dorostenci. Rozhodli jsme se proto soustředit na A tým a mládež, tu chceme dále rozvíjet,“ řekl Deníku Pavel Domecký.