Po podzimu byly Louny druhé. V přípravě se jim dařilo. Před jarem proto jasně vyhlásily: chceme do divize! Jenže… Úvod jarní části krajského přeboru lounským fotbalistům vůbec nevyšel. Nejprve doma v úvodu prohráli se Štětím 0:1, venku pak prohráli také s Modlany, přivezli si porážku 2:3 a v tabulce klesli na třetí příčku, navíc se na ně bodově dotáhly další týmy.

„Jsem pochopitelně zklamaný, měli jsme vinou absencí a zranění hodně mladý tým, ale zápas jsme měli zvládnout lépe. Vytváříme hodně taktických chyb a soupeři tak nabízíme šance bez práce. Navíc v pokutovém území soupeře jsme neškodní, volíme špatná řešení a nedaří se nám ani křídelní hra," byl po zápase hodně rozčílený lounský trenér Pavel Schettl.

Louny přitom nezačaly v Modlanech špatně. Byly aktivnější a střela Vodičky jen těsně minula domácí svatyni. Jenže skore se měnilo na druhé straně. Salák poslal do brejku Vavrince, obrana Loun nedokázala zareagovat a domácí vedli 1:0. Stejný hráč mohl o dvě minuty později ještě zvýšil vedení domácích, ale hlavičkoval nad. Velkou příležitost měli v 16. minutě také lounští fotbalisté. Vodička kombinoval s Exnerem, jeho střelu ale domácí Hanus vytáhl na roh. V dalších minutách první půle si sice oba týmy vytvořily několik šancí, nikdo ale neproměňoval. Neprosadil se ani aktivní Minařík v dresu Loun, ani v poslední minutě domácí Kuncl.

Potíže se zakončením

Ani po změně stran se obraz hry moc nezměnil. Louny se snažily natlačit před branku Modlan, nevycházelo jim ale zakončení. A domácí spoléhali na rychlé protiútoky. To se jim také vyplatilo, o výsledku utkání rozhodli v pěti minutách. V 56. minutě se domácí ještě zastřelovali, o dvě minuty později ale už slavili. Rychlou kombinační akci zakončoval už svým druhým golem v utkání Jan Vavrinec. A aby toho nebylo málo, když už si lounská obrana vybrala chvilku volna, trefily se Modlany už v 63. minutě potřetí. Doležal rozehrál standardní situaci a Karlík hlavou dával už na 3:0. 

A to ještě Suchý o chvilku později vykopával z brankové čáry pokus opět Karlíka. V tomto případě se ale potvrdilo okřídlené přísloví nedáš - dostaneš, když se na druhé straně hned z protiútoku prosadil lounský Martin Němec. Branka Louny dostala opět do zápasu, domácí ale velmi pozorně bránili. A jak jinak, soustředili se na nebezpečné brejky. V 69. nevyužil jeden z nich Kuncl.

Kontaktní branka až v 90.

Hosté si postupem času vytvořili stále větší tlak, nepouštěli Modlany z vápna, kontaktní branky se ale Louny dočkaly až v 90. minutě. Ze standardní situace byl úspěšný Trup. „Věděli jsme, že Louny jsou těžký soupeř, tři body jsou pro nás nesmírně cenné," zhodnotil utkání asistent trenéra Modlan Josef Hrneček.

Pokud Louny chtějí dál bojovat o divizi, měly by už zabrat. Dostaly už dvě varování. V příštím kole je čeká doma sedmý Horní Jiřetín, který ale v případě úspěchů může poskočit dokonce přes Louny. Tabulka je hodně „našlapaná". Louny po druhé jarní prohře klesly v tabulce krajského přeboru na třetí místo. Mají třiatřicet bodů a na jaře ještě nebodovaly. Naopak vedoucí Litvínov zvýšil svůj náskok, aktuálně už má bodů dvaačtyřicet. Přitom během přestávky byl rozdíl jen tříbodový. A co víc, na Louny se dotáhly i další kluby. Na druhé místo se posunulo Štětí, má o dva body více, stejně mají čtvrté Modlany. Páté Neštěmice ztrácejí jen bod, šestý a sedmý celek, Bílina a Horní Jiřetín, jen dva.

Modlany - Louny 3:2 (1:0)

Branky: Vavrinec 2, Karlík - M. Němec, Trup
Rozhodčí Sejkora, ŽK 5:4, diváci: 160

Sestava Loun: Pokorný - Šťourač, Vokurka, Suchý - Soukup, Trup, Matyáš, Minařík - Exner (78. Petržílka), Zelinka (62. M.Němec), Vodička