Vstupu do sezony se v Lounech trochu obávali. V přípravě měli moc a moc zraněných. Premiéra se jim ale nakonec v Neštěmicích povedla na jedničku, oslavili výhru. V tabulce poskočili lounští fotbalisté na třetí místo.

„Nebylo to ale tak jasné, jak to vypadá. Se vstupem do soutěže jsme ale rozhodně spokojení," byl po výhře rád Pavel Domecký, předseda Fk Seko Louny.

Jak hrál Žatec: Parádní start fotbalového jara: krásné utkání s osmi góly a Slavoj má bod navíc!

Neštěmice přitom na hosty doslova „vlétly". Už ve třetí minutě zvonilo lounské břevno. „V tu chvíli jsme měli štěstí. Pak jsme se ale probudili, rozehráli a v první půli jsme byli lepším týmem. S výkonem v první půli jsme spokojení, záloha hrála dobře. Kombinace nám šla, góly tam spadly," viděl Domecký.

Už v 6. minutě se trefil Vojtěch Trup. Lounský Kučera zatáhl balon, poslal ho před branku domácích a z druhé vlny se trefil právě Trup k tyči. V 15. minutě to bylo 0:2. Po pohledné kombinaci propálil Kurka domácí obranu.

Vlastní branka Lehkého

Louny měly i dál převahu, měly více ze hry. Tlak zúročili hosté i ve 21. minutě, kdy zahrával Trup roh a domácí hráč Lehký chtěl odhlavičkovat, trefil se ale do vlastní svatyně – 0:3. „Poté jsme trochu propadli uspokojení, soupeř začal zlobit. Měli chvíli trochu převahu, Ale ustáli jsme to," pokračoval Domecký.

Po pauze se hra trochu vyrovnala, ale skóre nikoliv. „Hosté měli náskok, polevili. Byli jsme aktivnější, přesto jsme v 68. minutě inkasovali čtvrtý gól a v závěru už jen zkorigoval skóre Krok z penalty. Vstup do jara se nám nepovedl. Musíme na to zapomenout a dobře se připravit na duel v Proboštově," říkal po zápase kouč Neštěmic Martin Beran.

Nepřehlédněte: Fotbalista Ladislav Novák bude mít v Lounech pamětní desku

V 68. minutě se trefil hostující Suchý. Neštěmice se ani potom nezdávaly, a poté co v 74. viděl rozhodčí ruku v lounské vápně se z penalty zapsal mezi střelce domácí Krok – 1:4. To ale bylo z domácí strany vše, závěr si lounští hráči v pohodě pohlídali. Dokonce měli několik dalších šancí, ale už bez brankového zakončení.

Louny díky výhře poskočily na třetí místo v tabulce krajského přeboru. Právě první trojka je jejich cílem pro jaro. V dalším duelu je ale čeká těžký soupeř. Do Loun přijede v neděli 19. března Litvínov. Sedmý celek tabulky v úvodu jara dokonale zaskočil lídra z Hrobců. „Musíme si dát pozor, hlavně na jejich rychlé protiútoky," ví Domecký. Začátek zápasu je plánován na 15. hodin. 

Neštěmice - Louny 1:4 (0:3)

Branky: 74. Krok (PK) – 6. Trup, 15. Kurka, 21. Lehký (vlastní), 68. Suchý J.
Rozhodčí: Ludvík. ŽK 1:3, 70 diváků

Neštěmice: Čermák – Hönl (69. Stukheil), Holly, Soukup, Hrabánek – Lehký, Fousek (46. Stehlík), Krok (85. Maštalíř), Velek (46. Beránek) – Růžička, Martínek

Louny: Pokorný – Vokurka, Kučera, Němec, Krejčík – Kurka (86. Havliš), Soukup, Trup, Schettl, Vážný (81. Hrnčíř) – Suchý