Zaslouženým vítězem Okresního přeboru Lounska ve fotbale 2006/07 se stalo mužstvo FK Louny B ziskem 58 bodů. Po 26 kolech mělo náskok před druhým Blatnem 5 a před třetí Velkou Černocí 7 bodů. Přeborník okresu postupuje do krajské 1.B třídy.

Vítěz OP na domácí půdě neprohrál ani jednou, pouze tu ztratil body za tři remízy. Venku byl nejlepší ze všech 14 týmů, neboť přivezl 25 bodů. Všechny čtyři prohry také utrpěl na půdě soupeřů. Lounští měli druhou nejproduktivnější ofenzivu (nastříleli 74 branek) a nejlepší defenzivu (dostali jen 29 gólů). Že byli dobře fyzicky připraveni, dokazuje, že ve druhých poločase 13x vyhráli a 9x jim stačilo hrát nerozhodně, prohráli 4x jako v zápasech.

Výhodou lounské rezervy je, že může využívat hráče A týmu, kteří většinou o den dříve nedostali prostor v utkání krajské soutěže, nebo se rozehrávají. Hráči širšího kádru Loun A také nastříleli za B mužstvo přes dvacet branek.

Střelcem je Minařík

Nejlepším kanonýrem Loun B se stal kapitán Jiří Minařík s 15 brankami (tj 7. místo v žebříčku střelců OP). Druhý nejúspěšnější byl Michal Bajcura s 9 góly, dále nastříleli Aleš Sadílek 8, Jan Jantoš a Vlad. Kosinský po 7, Milan Pšigrocký 5, J. Holoch a P. Csonka po 3, Kubiska, Neuman, Schoř a J. Suchý po 2, atd.

O karty neměli zájem

Kladem vystupování v sezoně pro mužstvo Louny B bylo, že nemělo jediného vyloučeného hráče! Neoslabovali tak mužstvo a zbytečně se nerozptylovali řečněním (až na výjimky). O nasbírání pouhých 35 žlutých karet se podílelo 16 hráčů. Nejtrestanějším byl Jiří Hora se 6 ŽK (v celé soutěži pak byl „zlý muž“ jeho bratr Petr Hora z Ročova, který nasbíral 11 ŽK a byl 2x vyloučen), dále Minařík 5 a Bičík 4, Schoř, Čermák a Sadílek po 3 napomínáních atd.

Pěkné návštěvy

Utkání FK Louny B ve všech 26 zápasech letošního okresního přeboru shlédlo celkem 2200 diváků, to je třetí největší zájem (více vidělo Ročov 2380 a Černčice B 2290). Na domácí utkání v Lounech přišlo shlédnout zdejší rezervu 1230 diváků, to je průměrně 95 příznivců na utkání. Nejvíce je táhla utkání s Blatnem (150), Lenešicemi, Chlumčany a Zeměchy po 120, Slavětínem a Ročovem po 100. Na hřištích soupeřů je nejvíce diváků vidělo při jejich vystoupení v Černčicích 170 a Ročově bylo 150 příznivců fotbalu.