Překonají domácí fotbalisté současnou herní krizi a udrží tak nováček krajského přeboru své první místo i po závěrečném utkání podzimu?

To byla otázka příznivců FK Louny před nedělním domácím utkáním se Souší. Z posledních tří zápasů totiž získali jediný bod a jen výhra je mohla udržet v čele tabulky podzimní části, ve které byli největším překvapením.

„K utkáním s největšími favority nastupujeme vždy s cílem neprohrát, nyní musíme hrát jednoznačně na výhru,“ ví trenér Karel Šidlof.

Odpověď dali během závěrečných 90 minut samotní hráči svým nasazením a vůlí. A když přidali další herní přednosti, odměnili sebe i své fandy zaslouženým vítězstvím, přestože k herní pohodě z úvodního tuctu kol bylo dál než dříve.

Vázla kombinace, chyběla lepší přesná přihrávka, ale výsledek dokazuje, že se úkol zdařil. „Bylo dost nepřesností, někdy ukvapenosti v řešení. Na každý gól jsme se hodně nadřeli, ale je to za námi a máme tři body,“ oddychl si K. Šidlof a lounští příznivci. Skore otevřel ve 20. Kyncl z pokutového kopu, do přestávky pojistil vedení Hasil. Když se po obrátce trefil ještě Dan. Podroužek, podtrhl v závěru výsledek střídající Stanislav.

FK Louny – B. Souš 4:0 (2:0)

Branky: 20. (pok. kop) Kyncl, 44. Hasil, 58. Podroužek, 83. Stanislav. Rozhodčí Prágl, ŽK 1:6, 350 diváků

Louny: Číž – Slušný, V. Suchý, J. Suchý, Břečka (83. Baňka) – Lazarik, D. Podroužek, Trup, Kyncl – Hasil (80. Stanislav), Lesniak (72. Stránský)