Po domácích neúspěších tentokrát fotbalisté Loun z venku tři body přivezli. Ve Vilémově Louny vybojovaly výhru 4:2.

V souboji dvou týmů ze dna tabulky divize měly Louny navrch. Hosté byli pohyblivější, měli více ze hry a vytvářeli si i šance. A ty tentokrát i proměňovali.

V 19. minutě poslal na pravou stranu přihrávku lounský Kučera, Pavel Soukup poslal centr do pokutového území a tam balon opět našel Lukáše Kučeru, který hlavou poslal Louny do vedení - 0:1. Už o tři minuty později se po kombinaci s Popelkou dostal do další dobré příležitosti Soukup, obrana Vilémova si ale tentokrát dokázala s hrozbou poradit. To ve 25. už se skore měnilo a opět se radovaly Louny. Zakombinovali Nobst a Popelka a zakončoval osamocený Bednář - 0:2.

Do změny stran pak ještě lounští fotbalisté několikrát hrozili, další branku ale nevstřelili.

Ve druhé části pak začali domácí více „zlobit", byli o poznání aktivnější než v první půli. Hra se postupně vyrovnávala. S větší aktivitou domácích přišly ale také šance do otevřenější obrany Vilémova. V 59. šel opět z pravé strany do šance Soukup, zakončil ale nad. Také Nobstův pokus, kterého našel Bednář, skončil jen u golmana domácích. V 62. minutě pak domácí utkání pořádně zdramatizovali. Centr svých spoluhráčů trefil dobře hlavou Kaňkovský - 1:2.

Po vstřelené brance Vilémov ještě více ožili. Naštěstí pro lounské fandy ale v 77. minutě opět získali hosté dvoubrankový náskok. Centroval Jakub Suchý a Filip Schettl byl ve vzduchu nejpohotovější - 1:3.

Vilémovu třetí branka hostů vzala vítr z plachet, naopak Louny ještě zvýšily. V 80. sice ještě Bednář zakončoval jen do golmana, v 84. už se ale Popelka trefil přesně - 1:4. V 87. minutě se pak skore měnilo naposledy, když sudí viděl faul na domácí hráče v pokutovém území Loun. A domácí Kaňkovský tak korigoval z pokutového kopu - 2:4.

Trenéry Loun potěšila výhra, opět je ale mrzí zaváhání na začátku druhé půle. „Je to zasloužené vítězství, ale znovu zbytečná komplikace v úvodu druhé půle. Zápas jsme měli rozhodnout třetí brankou už v prvním poločase," hodnotí výhru svých svěřenců ve Vilémově lounský trenér Pavel Schettl.

Příští zápas budou hrát už se sestupem smířené Louny doma proti dvanáctému Chomutovu. Jejich fandové věří, že konečně prolomí pětizápasovou sérii bez výhry v základní hrací době na domácím trávníku.

Vilémov - Louny 2:4 (0:2)

Branky: 62. a 87. (PK) Kaňkovský - 19. Kučera, 25. Bednář, 77. Schettl, 84. Popelka
Rozhodčí Štefan, 300 diváků

Sestava Loun: Pokorný - Vokurka, Němec (54. Schettl), Bodeček, Suchý - Kučera, Trup (54. Koubek) - Soukup, Nobst, Popelka - Bednář (82. Vild)

Fotbalová tabulka