Fotbalisté Nového Sedla, čerstvého účastníka krajské I.B třídy, odehrají předkolo Severočeského poháru s Obrnicemi až za dva týdny. Hrát se bude v sobotu 15. srpna od 17 hodin na hřišti Nového Sedla. Původní termín byl přitom už tuto sobotu 1. srpna.

„Zápas předkola poháru jsme přesunuli na žádost soupeře z Obrnic. Teď v sobotu budeme hrát náš první přípravný zápas, přijede k nám Březno. Začátek utkání je v 17 hodin," sdělil Jakub Černý, předseda TJ Nové Sedlo.

Nové Sedlo v uplynulé sezoně vyhrálo okresní přebor a poprvé v historii klubu postoupilo do krajské soutěže. Do I.B třídy se snaží sehnat nějaké posily. Tou první je záložník Jan Novák, který přichází do Nového Sedla na půlroční hostování z Kryr. „Další hráči jsou v jednání. Nejvíc potřebujeme brankáře. Naše jednička, David Vávra, odlétá na půl roku do Austrálie. Chceme ho adekvátně nahradit, ale kvalitních brankářů je v okrese Louny málo," řekl J. Černý.

Pokud fotbalisté Nového Sedla zdolají favorizované Obrnice, tradičního účastníka I.A třídy, postoupí do 1. kola Severočeského poháru. To je na programu ve středu 9. září. V něm se ve vzájemném utkání střetnou Dobroměřice s Blšany, Slavoj Žatec jede do Údlic a finalista posledního ročníku, Postoloprty, nastoupí ve Strupčicích.