S cílem udržet postavení ve špičce tabulky vyrážejí do dalších bojů tři zástupci okresu Louny v divizi a krajském přeboru. Žatec změří síly s druhým celkem divize, Blšany se budou snažit udržet neporazitelnosti v Horním Jiřetíně. Doma se představí jen Louny, očekávají se body proti třináctému Chomutovu.

Slavoj v minulém kole, i když nepředvedl optimální výkon, rozstřílel poslední Čelákovice 4:0. V šestém kole divize ale čeká žatecké fotbalisty daleko těžší soupeř, v sobotu 15. září v 16.30 nastoupí na umělé trávě Motorletu Praha, který je v tabulce druhý. Motorlet čtyřikrát vyhrál a jedinkrát poznal zatím hořkost porážky, ale bylo to v pátém kole v Neratovicích, kde prohrál 0:2.

Žatec je třetí

Žatec má v tabulce divize jen o dva body méně a je třetí. Na účtě Slavoje jsou tři výhry, jedna remíza a jedna prohra. Podle statistik má Žatec lepší útok, Motorlet naopak obranu. Žatec navíc v dalším kole čeká ještě první Vyšehrad.

Trenér Koutenský má k dispozici do Prahy nečekaně úzký kádr. Do zahraničí totiž plánovaně odešel Vlk, neplánovaně ale skončili Vrátil a Lesniak. Navíc je zraněný Háša, a tak už proti Čelákovicím seděli na lavičce hlavně nadějní mladíci. Uvidíme, jak si s nepříjemnou situací žatecký kouč poradí.

Divecký už hraje

V krajském přeboru čeká Blšany souboj sousedů v tabulce. Třetí Chmelaři, kteří jako jediní v soutěži ještě neprohráli (3-2-0), jedou do čtvrtého Horního Jiřetína (3-1-1). Horní Jiřetín naposledy vyhrál v Modré 4:1, Blšany remizovaly v Kadani 1:1.Výkop je v sobotu v 16.30 hodin.

Doma se představí Louny, které čekají na třináctý L. Chomutov. Hrát se bude v neděli od 16.30 hodin. Chomutov jednou vyhrál, jednou remizoval a třikrát prohrál. Jedinou výhru vybojoval v posledním duelu s celkem Modlan (6:2). Louny, kterým zatím v tabulce krajského přeboru patří pátá příčka, vyhrály třikrát, jednou remizovaly a jednou prohrály. Naposledy zvítězili lounští fotbalisté v Proboštově 4:3.

V dresu Loun se opět představil exligový střelec Radek Divecký, kterého od začátku sezony trápilo svalové zranění. Trenér Jantoš by tak měl mít k dispozici kompletní kádr.