Do posledního kola byl dramatický souboj o vítězství ve dvou skupinách fotbalové III. třídy, když se o nich rozhodovalo doslova v posledním kole. Přitom však všichni čtyři aktéři hry o prvenství nakonec postup odmítli!

Zatímco první postupující byl už znám v předstihu coby vítěz A skupiny, mužstvo FK Dobroměřice B, ve zbývajících dvou se bojovalo do konce o každý bod.

Ve skupině B vedly téměř celou soutěž Domoušice B, ale sotva přišly o prvenství, ztratily dva body body bezbrankou remízou v Lipenci i Staňkovice. Prvenství tak nakonec vybojoval Sokol Domoušice B.

Podobná situace byla ve skupině C, kde dlouho vedoucí FK Hlubany nečekaně ztratil body. Urputně hrající Baník Buškovice (předtím uhrál plichtu v Hlubanech 1:1) se tak dostal do čela a udržel ho v posledním utkání.

Postup odmítli vítězové skupin Domoušice B a Buškovice, dále ze 2. míst také Staňkovice a Hlubany, i třetí Lubenec!

Oba vítězové skupin, Domoušice B a Buškovice, však odmítli postup do okresního přeboru! Právo měla tedy mužstva ze druhých míst. Ale překvapivě i Staňkovice a Hlubany odmítly hrát vyšší soutěž!

Nabídka z OFS Louny šla na 2. celek skupiny A, o postup léta marně hrající Sokol Pátek. Ten již rukavici zvedl a do OP se přihlásil. Zbývalo obsadit poslední postupující místo. Svaz ho nabídl třetím ve skupinách, jenže také Spartak Lubenec ze sk. C odmítl. Až třetí z áčka, AC Libčeves, nabídkou nepohrdl a doplní elitní okresní soutěž na 14 mužstev.

Stala se tak kuriozní věc, že 80 kilometrů široký okres, rozdělený pro III. třídu do tří územních skupin, doplní v OP všechny tři postupující celky ze skupiny A. V podbořanské části tak zůstane v OP jen Blatno, neboť Kryry postupují do kraje a Krásný Dvůr svým sestupem rozšíří III. třídu.