Velmi bojovné a také hodně nervozní bylo sobotní derby, 18. dubna, v 1.B třídě, v němž Tatran Podbořany zdolal FK Louny B 2:0.

Poprvé před domácími příznivci pod vedením Štefana Lesniaka, který na podzim trénoval Žatec B, začal Tatran aktivně, což mu vyneslo vedení už v 5. minutě po akci a ideální přihrávce Volfa před branku Vágnerovi. Třetí mužstvo tabulky diktovalo tempo v první části, ale postupně ubývalo pěkných akcí, neboť hru příliš rozkouskovalo množství osobních soubojů, faulů, karet a ošetřování.

Lounští, kteří hrají o udržení v soutěži, bojovali o každý míč. Zejména v soubojích jedněch z nejlepších hráčů na trávníku, domácího Jiřího Fišera a Jiřího Chaloupky v celku hostů se jiskřilo, ale nikdo z nich neuhnul.

Právě 38letý Chaloupka strhával své mužstvo k velkému výkonu po přestávce. Lounští přestáli několik brejkových situací domácích, většinou tažených rychlým Volfem, kde největším oporou hostů v defenzivě byl podbořanský odchovanec Aleš Sadílek s kapitánskou páskou.

Když hosté ovládli hru, domácí tým podržel brankář Bláha. Při skrumáži v 65. zkrotil neposedný míč mezi několika hráči a v 74. ho vyškrábl od tyče na roh po efektní rybičce Chaloupky. Dvě gólovky měl Kalivoda, v 77. jeho přízemní střelu chytil brankář a v 85. po zaváhání kapitána Matějičky se dostal Kalivoda do šance, ale jeho lob skončil nad břevnem!

V době, kdy byl vyrovnávací gól na spadnutí, přišla nejhezčí akce utkání. Z vlastní poloviny přes půl hřiště vyvezl Fišer míč přes tři bránící, aby vysunul do křídla Volfa. Ten si počkal a bezchybnou přihrávkou nabil nabíhajícímu Kováčovi na druhý gól. Lounští zkoušeli se ještě tlačit před domácí branku, ale na korigování výsledku měli příliš málo času.

„S výsledkem i nasazením hráčů jsem spokojen. Zatím máme rezervy hlavně v taktickém pojetí, kdy se neposouvají řady, jak by měly, ale na to jsme zatím měli málo času,“ řekl nový domácí trenér Štefan Lesniak. „Nevyužili jsme šance na druhý pojistný gól, a tak v době náporu Loun nás podržel brankář Bláha.“

S výsledkem nebyl spokojený trenér hostů Bořivoj Dubský, a přesto své hráče musel pochválit: „Všichni si zaslouží uznání za výkon, který v Podbořanech odvedli. Však toho měli po zápase plné zuby, protože odevzdali vše. Poprvé bylo kompletní béčko jen s jediným dorostencem a mělo šance. Proto si myslím, že remíza by byla spravedlivější.“

Podbořany – Louny B 2:0 (1:0)

Branky: 5. Vágner, 87. Kováč. Rozhodčí Sobek, ŽK 3:3, 150 diváků.

Podbořany: Bláha – Uher (80. Bureš), Vacík, Károly, Z. Matějička – Parpel, Fišer, Kováč, Sklenička – Volf, Vágner

Louny B: Petřík – Schoř, Sadílek, J. Jantoš, Maurer (Šefraný) – Bajcura (75. Šubrt), J. Chaloupka, Salyuk, Linhart – Kalivoda, Z. Kouba