Ve 20. kole fotbalové I. A třídy proti sobě v sobotu 3. května v okresním derby nastoupily týmy Postoloprt a Dobroměřic. Důležitý okamžik pro vývoj hry přišel už v 5. minutě. Za faul na pronikajícího hráče hostů byl vyloučen domácí Zíbrt a Postoloprty tak pokračovaly zbytek zápasu jen v deseti.

Dobroměřice měly snadnější situaci a do vedení šly už ve 20. minutě. Po přihrávce za obranu domácích vstřelil první branku utkání Reh, který jemným obloučkem překonal domácího gólmana.

Domácí i přes oslabení se snažili a nebyli horším týmem, naopak si vytvářeli tlak. Hosté spíš čekali na brejky. A jeden z nich úspěšně přišel v 82., kdy rozhodující branku utkání vstřelil Harthan. Přesprintoval soupeře po levé straně hřiště a poté udělal kličku i domácímu gólmanovi a zasunul do prázdné branky. Všechny tři body tak putují do Dobroměřic a Postoloprty i nadále čekají záchranářské práce.

FK Postoloprty - FK Dobroměřice 0:2 (0:1)

Branky: 20. Reh, 82. Harthan; ČK: 1:0; Diváků: 150

Postoloprty: Junek P. - Zícha, Zíbrt, Junek M., Pechát - Papežík, Pour, Fleischman, Černohorský (79.) - Bránický, Volkman (68. Bílý)

Dobroměřice: Sedláček - Plachý, Šebek, Kroupa, Rus - Kaleja, Reh, Holeček, Papcun - Harthan, Pšigrocký.

(zibi)