Rozdílně jako noc a den vypadaly dva poločasy prvního přípravného duelu postoloprtských fotbalistů. Postoloprty, které sestoupily z krajského přeboru do I.A třídy, si pozvaly Nejdek, pátý celek karlovarského krajského přeboru. Po první půli, kterou domácí vyhráli 6:1, měli v té druhé co dělat, aby vítězství uhájili.

Postoloprty začaly zostra, již ve 2. minutě musel hostující golman odvracet pokus Zíbrta na roh. Už ve 4. se ale balon poprvé dostal do sítě. To se Šerák uvolnil, zacentroval a našel zcela volného Baníka - 1:0. Za dalších pět minut se domácí fandové mohli radovat znovu. Ploc zacentroval z levé strany, Oldřich Zícha sice napoprvé trefil jen brankáře, napodruhé byl už ale hlavou úspěšný - 2:0.

Ve 22. minutě už domácí zvyšovali na 3:0. Pour vypálil z pětadvaceti metrů, brankář ji jen vyrazil a dobíhajícího Zíchu hosté faulovali. Následný pokutový kop Pour proměnil.

Hosté se poprvé trefili z rychlého protiútoku ve 25. minutě. Už o minutu později ale domácí znovu odpověděli. Na centr Šeráka si naskočil opět Oldřich Zícha - 4:1.

Oldřich Zícha se trefil třikrát

Baníkův pokus pak golman Nejdku vyrazil na roh, ve 37. ale opět domácí udeřili. Oldřich Zícha po pohledné individuální akci dával už na 5:1. Ještě před koncem poločasu si hosté vstřelili vlastní branku. Obránce, který byl dezorientovaný, poslal balon do vlastní svatyně - 6:1.

Po změně stran šel do branky Postoloprt Schöpp, Petr Junek naopak zamířil do útoku. Do hry přišel také Daniel Zícha. Na začátku druhé půle nic nenasvědčovalo tomu, že ze zápasu bude ještě pořádné drama. V 50. totiž Junek obešel obránce i golmana hostů a zvyšoval už na 7:1, domácí vedli o šest branek.

Jenže… Postoloprty po další brance jakoby přestaly hrát, nedařila se kombinace a naopak se probudil soupeř. V 53. minutě z pokutového kopu snížili na 7:2. Pak se sice ukázal v nadějné pozici Papežík, jeho pokus ale hostující golman vyrazil a hned z protiakce to bylo 7:3. V 60. pak po rychlé kombinaci Nejdku byl stav už 7:4, a když Postoloprty nehrály, pokračovali hosté v náporu. V 63. přidali pátou branku po střele z dvaceti metrů.

A pět minut před koncem dokonce Nejdek snížil na 7:6. Čas ale, naštěstí pro domácí fandy, vypršel a hosté už vyrovnat nestihli. Postoloprty se tak po dramatickém závěru mohly radovat z výhry.

Postoloprty - Nejdek 7:6 (6:1)

Branky Postoloprt: 9., 26. a 37. O. Zícha, 4. Baník, 22. Pour (PK), 40. hosté vlastní, 50. P. Junek

Sestava Postoloprt: P. Junek (46. Schöpp) - Sachinidis, Pour, Pechát, Zíbrt - Baník, Papežík, Holečka - Šerák, O. Zícha, Ploc. Do druhého poločasu nastoupil také D. Zícha.

Další přípravný duel sehrají postoloprtští fotbalisté už v sobotu 30. července, od 17 hodin budou hrát doma se Zličínem z pražského přeboru.