Čtrnáctou prohru v sezoně si přivezli z Perštejna, z trávníku lídra I.A třídy, fotbalisté Postoloprt. Opět se tak ztížila jejich situace v tabulce, kde jsou po čtyřech ztrátách v řadě  jedenácté.

Hosté, kteří se pohybují na hranici sestupu, chtěli zpočátku domácí zaskočit. V 7. minutě zahrozili po rohovém kopu. Domácí však dali jasně najevo, že body ztratit nechtějí. V 16. minutě utekl po levé straně David Filinger. Dostal se sám až před vybíhajícího gólmana, toho obešel a poslal míč do prázdné brány. Postoloprty se snažily o vyrovnání. Několikrát se jejich fotbalisté dostali před domácí branku, ale skórovat nedokázali. Naopak, další radosti se dočkali domácí.

Ilustrační foto
1. A třída: Fotbalisté Domoušic pokračují ve svých kanonádách

Po rohu Perštejna odpískal rozhodčí ve 28. minutě za nastřelenou ruku ve vápně pokutový kop a David Filinger zvýšil na 2:0.

Ani tato branka nic na aktivitě hostů neubrala, ale ke zkorigování výsledku jejich snaha nevedla. Domácí hráli pozorně a snažili se zvýšit vedení. To se jim podařilo ve 37. minutě. Po úniku po pravé straně přihrávku před branku proměnil ve třetí gól záložník Albert Koštůr. Přesto hosté ještě naznačili, že to nevzdávají. Pár vteřin před odchodem do kabin snížil na 1:3 Eduard Bránický.

Bránický jen snížil

Ve druhém poločase se domácí snažili držet míč a kontrolovat hru. Někdy balon ani několik minut hostům nepůjčili. Když ho Postoloprty získaly, ihned se snažily ohrozit domácí branku. Korigovat skóre se jim však už nepodařilo. Konečné slovo měli domácí, když pět minut před koncem přidal čtvrtou branku Perštejna opět Albert Koštůr.

Díky remíze druhých Dobroměřic zvýšil Perštejn svůj náskok na čele tabulky na pět bodů. Do konce soutěže zbývají dvě kola, a tak se zdá být o postupujícím rozhodnuto.

Fotbalisté Loun (v bílém) přehráli tým Srbic 4:1.
Bojovníci z Loun zápas parádně otočili!

Perštejn příští sobotu, 10. června, jede do Kopist a v posledním kole doma hostí Domoušice. Postup do krajského přeboru tak mají hráči ve vlastní režii. Druhé Dobroměřice doma příští sobotu hostí Spořice a soutěž zakončí 17. června zápasem v Ledvicích.

Postoloprty mají na kontě deset výher a čtrnáct proher. V poslední době se jim vůbec nedaří, vždyť prohrály už čtyřikrát za sebou.

Perštějn – Postoloprty 4:1 (3:1)

Branky: 16. a 28. David Filinger (druhá z PK, 37. a 85. Albert Koštůr – 45. Eduard Bránický
Rozhodčí: Holec, ŽK: 2:2. Diváci: 250