Generálkou před ostrým startem jarní sezóny v I.A třídě bylo pro fotbalisty Postoloprt utkání se Sokolem Pokratice. Soupeř, který je na 2. místě tabulky skupiny A krajské I.A třídy, měl být ostrým testem na závěr dlouhé a povedené zimní přípravy.

Přestože hosté začali aktivněji a naši měli problémy s rozehrávkou, byli to postoloprtští hráči, kteří udeřili jako první. V 5. minutě si Bránický poradil s dlouhým výkopem brankáře Junka, dostal se za obranu hostů a svůj únik korunoval vedoucí brankou. Nadále pak pokračovala z obou stran hra plná nepřesností a minimum diváků moc krásy nevidělo. Ve 23. minutě, po nejpovedenější akci domácích v první půli, kdy míč putoval po ose Baník, Kouba, Bránický, si posledně jmenovaný hráč připsal další zářez do pažby. Nezištnou přihrávku Kouby „uklidil" do prázdné branky a prokázal, že se na jaře potkal se střeleckou fazónou jako hrom. Byl to již jeho devátý zápis a dostal se na první místo střelecké tabulky domácího týmu. Bez zajímavosti určitě není ani to, že Eda nastoupil „jen" do pěti utkání a odehrál 315 minut, což znamená, že na jednu branku mu stačí 35 minut pobytu na hřišti! Po půl hodině hry se prosadili i hosté a poločas tak skončil 2:1. Druhá půle tak slibovala ještě dramatickou podívanou.

Ani druhý poločas však nepřinesl zlepšení hry a tak domácí diváky mohla potěšit jen střelecká potence domácích hráčů, kteří ve druhém poločase, přestože nepředváděli „žádnou krásu", přidali další čtyři branky a dokráčeli si pro jednoznačné vítězství 6:1. Vše začala spolupráce dvou dorostenců, kteří nastoupili do druhého poločasu. Ploc v 59. minutě unikl po levém křídle, přihrál Volkmanovi a ten se nemýlil 3:1. V 65. minutě se prosadil L. Papežík, který důsledně dobíhal do šestnáctky hostů a našel si míč, který se odrazil po Volkmanově střele do tyče 4:1. Na 5:1 zvyšoval v minutě 78. Ploc, kterého poslal do úniku Zíbrt. Ploc obešel i brankáře a do prázdné branky nezaváhal. Účet zápasu podtrhl skvělou individuální akcí Pour, který si ve středu hřiště vybojoval míč, pohrál si se třemi soupeři a technickou střelou nedal brankáři Pokratic sebemenší šanci 6:1.

Výsledkově se tedy hráčům Postoloprt generálka podařila. Určitě by se dalo diskutovat o předvedené hře, ale největším rozčarováním je určitě chování kapitána postoloprtského týmu Aleše Fridricha, který ve čtyřech posledních zápasech, ve kterých nastoupil, musel být třikrát střídán pro svoje nezvladatelné chování. A tím svému nepomůže, spíš uškodí. Určitě velké téma na zamyšlení, hlavně pro něj.

Postoloprty - Pokratice 6:1 (2:1)

Branky Postoloprt: Bránický 2, Volkman, L. Papežík, Ploc, Pour

FK Postoloprty: P. Junek - Šerák, Fridrich (64. M. Šubert), Pechát, L. Papežík - Baník (46. Zíbrt), Pour, M. Junek, Černohorský (46. Ploc) - Z. Kouba, Bránický (46. Volkman)

Miroslav Solar