Fotbalisté Blatna na Podbořansku nebudou příští sezonu hrát krajskou I.B třídu, ale okresní přebor. Díky tomu byla I.B třída doplněna o dalšího účastníka okresního přeboru - Černčice, které skončily v tabulce druhé, těsně za „normálně" postupujícími Podbořany.

„Z I.B třídy by normálně sestoupily jen Louny B a postoupily tam Podbořany. Kvůli tomu, že Blatno se do I.B třídy nepřihlásilo a bude hrát okresní přebor, do krajské soutěže postupují také Černčice," vysvětlil Jaroslav Mička, sekretář Okresního fotbalového svazu v Lounech.

Kdo bude hrát
okresní přebor:
Kozly
Lenešice
Dubany
Žatec C
Peruc
Cítoliby
Slavětín
Chlumčany
Blažim
Dobroměřice B
Kryry B
Louny B
Vrbno
Blatno

Blatno skončilo v I.B třídě na 11. místě, jen jednu příčku nad Louny B, které sestupují. Krajskou soutěž, kde Blatno nastupovalo dvě sezony, ale hrát už nechce. „Je to kvůli hráčům. Měli jsme jich málo, soutěž jsme dohrávali s 11 fotbalisty. Hodně z nich jsme měli půjčených z jiných klubů na hostování. Naši fotbalisté působí na hostování naopak v jiných klubech. Nebudeme to tak už dělat. Chceme teď hrát s našimi hráči, které stáhneme z hostování v jiných klubech. Ale kvůli kvalitě jsme se rozhodli přihlásit do nižší soutěže," vysvětlil Tomáš Adámek, trenér Blatna.

Tento krok udělal radost klubu v Černčicích. Ty do „okresu" spadly před rokem. Netajily se záměrem soutěž vyhrát a rychle se vrátit zpět do I.B třídy. „To se sice nepovedlo, jak jsme chtěli, ale i tak máme z postupu radost. Teď nás čeká hodně práce," sdělil Karel Svoboda, předseda SK Černčice. „Určitě se nechceme do I.B třídy jen podívat a zase spadnout," dodal. Kádr pro I.B třídu chtějí v Černčicích postavit na hráčích, kteří uhráli druhé místo v okresním přeboru. V posledním zápase okresního přeboru, ve kterém Černčice vyhrály ve Výškově 2:3, nastoupili Musil, Vild, Škuthan, Novotný, Jantoš, Růžička, Hořčička, Holler, Seifert, Šus a Veselý.

Klub z Černčic chce podle slov svého předsedy ale také posílit. A to hráči, kteří jsou na hostování v jiných klubech. „Máme také vyhlídnuté posily, o kterých budeme ale ještě teprve jednat," vysvětlil K. Svoboda.

V I.B třídě budou na podzim hrát z okresu Louny Tuchořice, Žatec B, Podbořany a Černčice, Louny B a Blatno nastoupí v okresním přeboru.

Fotbalová tabulkaFotbalová tabulkaFotbalová tabulka