O víkendu začínají mistrovská utkání v divizi i krajském přeboru. Pro fanoušky z okresu Louny to znamená, že se do jarních odvetných bojů zapojí v divizi fotbalisté Slavoje Žatec a Chmelu Blšany, v krajském přeboru pak Havranu Kryr a FK Louny. Doma hrají v neděli Žatec a Louny, naopak Blšany a Kryry mají svá utkání v plánu v sobotu na hřištích soupeřů.

V sobotu 10. března ve 14.30 hodin by měli na hřiště Litole u Lysé nad Labem vyběhnout fotbalisté Blšan. Chmelařům se v divizi na podzim příliš nedařilo, v tabulce jsou poslední, když nasbírali jen tři body za tři remízy. Jednu uhráli v úvodním kole právě s celkem Litole, když zápas v Blšanech skončil 2:2. Za Chmelaře tehdy snižoval Klinka a vyrovnával Pilař.

Jejich soupeř v divizi B, Slavoj Žatec, přivítá v neděli doma Vilémov. „Zveme všechny fotbalové příznivce na první jarní utkání na našem stadionu u Ohře. Domácí hráči budou chtít oplatit porážku ve Vilémově v prvním podzimním kole, kde jsme po fotbalové bitvě odešli poraženi 0:1,“ zve na stadion u Ohře Pavel Maňák, sekretář Slavoje Žatec. V týmu zůstal střelec Jakubov, který měl namířeno do zahraničí, vrátil se Vlk, přišel Bednář z Mostu na hostování.

Ve středu 7. března rozdrtil Slavoj na hřišti v Libočanech Postoloprty hrající I.A třídu 13:0, Žatečtí nastoupili v sestavě: Švarc Vávra, Heinc, Bešík, Krejčík Klasna, Macháček, Vlk, Fiřt Bednář, Jakubov. Střídali: Sýs, Hynek L., Baierl, Janáček a Kalbač. „Sestava nebyla ještě úplná, probíhá dolaďování kádru,“ doplnil P. Maňák.

Čtvrté Louny jdou do boje

O víkendu začíná také krajský přebor. V něm 4. Louny přivítají v neděli na svém hřišti 6. Strupčice. Není jasné, zda se bude hrát na trávě nebo na umělém povrchu. „Travnaté hřiště jsme měli připravené, kluci na něm už trénovali, ale uvidíme, co s tím udělá nový sníh. V každém případě je umělá tráva připravená, takže hrát se bude určitě,“ řekl Pavel Domecký, předseda FK Louny.

Během zimní přestávky se z Loun do druholigového Mostu vrátil zkušený stoper Ladislav Jamrich, který řídil lounskou obranu. Na jeho místo přišel 22letý Matěj Dolejška, který do Loun přišel na hostování z FC Chomutov. I další dvě zimní posily Loun jsou mladí hráči, které Louny získaly na hostování. Z Juniorky Teplic přišel ofenzivní záložník Josef Watzka (1991). „Zatím se jeví nadějně, ve dvou přípravných zápasech za nás dal čtyři góly,“ sdělil P. Jantoš. Třetí posilou Loun je útočník Martin Milo (1988), který je hráčem Postoloprt, ale naposledy hrál v Bílině. „Jinak tým pod vedením trenéra Petra Jantoše zůstal. V neděli nám ale bude chybět z pracovních důvodů kapitán Václav Suchý, který jede se školou na lyžařský výcvik,“ dodal předseda FK Louny.

Havrani míří do Krupky

Druhý zástupce v krajském přeboru z okresu Louny, Havran Kryry, hraje v sobotu v Krupce. Kryry jsou v tabulce desáté, Krupka třináctá. Během zimy došlo v Kryrech ke dvěma změnám. „Do Kadaně se vrátil útočník Lukáš Imríšek, který byl u nás na hostování. Naopak na půlroční hostování k nám přišel ze Slavoje Žatec defenzivní Marek Paul. Jinak kádr zůstává stejný, do přípravy se zapojili i tři hráči z béčka,“ sdělil hrající trenér Kryr Richard Zelinka.