Po nezvykle tvrdé zimní přípravě, naordinované trenérem Jiřím Rámešem, vstoupili fotbalisté FK Staňkovice do závěrečné herní fáze přípravy před mistrovskými zápasy III. třídy.

Po úvodních prohrách s mužstvy Lišan 1:4 (branka Heicl) a Vyškova B 1:2 (branka Fuks) přišlo výrazné herní zlepšení v zápase s výběrem Libočan 5:0 (Rámeš ml. 2, Veit, Koubík, Fuks).

Na sobotu 21. března přijeli do Staňkovic fotbalisté Tuchořice A, kteří zahajují své boje v 1.A třídě (mají doma Dobroměřice), zatímco Staňkovice začínají v Lenešicích s B týmem.

Staňkovice – Tuchořice A 2:0 (1:0)

Jasný favorit, hrající o tři patra vyšší soutěž, začal velkým tlakem, který ale končil na hranici velkého vápna. Domácí zhustili střed hřiště, nedovolili hostům ani úniky po stranách, a co prošlo, pochytal výborný brankář Kopřiva, který přišel na hostování z Holedeče.

Domácí postupně ztráceli úvodní nervozitu a několikrát prověřili obranu hostů. Vyloženou šanci spálil Rámeš, kterému po přihrávce Fukse přeskočil míč nohu, ale ve 23. po nepřímém volném kopu Koubíka dal Veit hlavou první branku domácích.

Druhý poločas byl obdobou prvního. Hosté se snažili zvrátit vývoj utkání, domácí kromě výborného bránění neustále hrozili protiútoky. V 70. opět Veit po rychlém přechodu prostřelil brankáře Kořána na konečných 2:0. Ještě v samotném závěru nastřelil tuchořický Orság tyč. Utkání řídil rozhodčí Karel Sluka.

„Pro nás je to vynikající výsledek, především z pohledu hry. Kluci dodrželi všechny moje taktické pokyny a hlavně vydrželi se silami až do konce utkání. Dokázali si, že se dá úspěšně hrát i proti vyspělému soupeři,“ byl spokojený domácí trenér Jiří Rámeš starší. „Tohle by se nám stávat nemělo. Neobstojí ani výmluvy našich hráčů na terén a podobně. Faktem je, že jsme měli převahu, ale nedokázali dát ani jediný gól,“ těžko se smířil se s porážkou hrající trenér hostů Pavel Benda.

Staňkovice: Kopřiva – Pazdiora – Benada, Kropáč, Bašus – Herold, Mach, Koubík, Veit – Rámeš ml., Fuks (střídali Krassek, Kuchař, Petrásek, Heincl)