V odpoledním vedru měli domácí více sil a zdolali Slavoj poměrem 4:2. Domácí se po vzájemném oťukávání, kde spíše převládalo oboustranné bačko, ujali v 10. min. vedení 1:0 a následně po faulu Míry Svobody v pokutovém území zvýšili z penalty na 2:0.

Ve 30. minutě žatecký Hanzlík nastřelil tyč a krátce na to Lopatovu dělovku po narážečce od Bohouše Svobody vytáhl domácí brankář těsně na roh. Po přestávce v 55. min. snížil krásným volejem Bodnár na 1:3 a když v 62. určitou naději na zvrat přinesl neuvěřitelný gól Míry Svobody přímo do šibenice, domácí se s určitostí obávali o výsledek.

Zejména neúnavný Lopata dokazoval, jaká škoda nad přibývajícími roky mu nedovolí více. S blížícím se lijákem udeřili domácí bleskem v podobě úniku a rychlík Jens Stopp ukázal žateckému Bodnárovi, jak se dá v takovém věku unikat a přesným zakončením stanovil konečný výsledek. Jak velice vážně se hráči Slavoje připravovali na utkání, bylo zřejmé z večerního rozboru a také humoru, který provází pokaždé tato pravidelná setkání. Již všichni se těší na odvetu v podobě setkání na II. ročníku Memoriálu Zdeňka Kuzebaucha a Jaroslava Laubra veteránů, který má letos termín 8. září.

Zschorlau – Žatec 4:2 (2:0)

Sestava FK Slavoj: Plášil Jar. - Petrásek, Konopásek, Hanzlík, B. - Svoboda – Bodnár, Lopata, Pavel Benda - Bizoň, Mir. Plášil, Mir. Svoboda Trenér Václav Benda