Fotbalisté FK Černý lev Vroutek byli v sobotu 8.srpna pořadateli dalšího fotbalového turnaje starých gard.

Letos již pátá akce fotbalových nadšenců byla určitě jednou z nejzdařilejších.

Pořadatelé splnili všechny úkoly a cíle, které si předsevzali. Kromě jediného. Na hřišti se nepodařilo obhájit loňské vítězství a Černý lev tentokrát zústal jeden stupínek pod tím nejvyšším. Určitě však nikdo nebyl zklamán. Nádherné počasí, divácký zájem, klobásky, steaky, dobré pivíčko, kvalitní zázemí pro všechny účastníky a v neposlední řadě bohaté ceny pro vítěze i poražené. Turnaje se zúčastnilo pět mužstev. Domácí Černý lev, Klášterec nad Ohří, Bránov, Dolní Chabry, a Doubí u Karlových Var. Ve všech zápasech se bojovalo na hranici možností zúčastněných hráčů a nechybělo nic, co k fotbalu patří. Včetně emocí po nařízené penaltě a včetně roztleskávaček v hledišti.

Favorit turnaje družstvo Klášterce tentokrát nepřivezlo úplně nejsilnější tým a tak se o vítězství bojovala až do konce mužstva domácího oddílu a fotbalistů z Doubí. Po vzájemném zápasu byli nakonec lepší hosté z Karlovarska a vítězství 4:2 je vyneslo na první příčku.

Pohár za třetí místo si odvezli z Vroutku hráči Bránova. Pohár nakonec obdrželo každé mužstvo a odměněni byli i nejlepší hráč, nejlepší bránkář a nejstarší aktivní účastník. Ceny všem oceněným předávala maminka Libora Kolihy, který vše jistě pozorně sledoval ze svého místa na tribuně fotbalového nebe a fandil všem nadšeným fotbalistům, jakým byl i on sám.

Nejhezčí dresy mají Černí lvi

Předávání cen ještě dokázaly zpestřit nepřekonatelné fanynky z Dolních Chabrů, které předvedly na závěr skvělé kulturní vystoupení a odměnily symbolickou cenou mužstvo v nejkrásnějších dresech. Které to bylo? No přeci pochopitelně Černí lvi v nepřekonatelné růžové. Příjemný den skončil při poslechu country muziky v restauraci Bonus ve Vroutku. Další krásný víkend s fotbalem skončil pohodově.

Vedení SG Černý lev Vroutek děkuje všem sponzorům, kteří přispěli svojí měrou k úspěchu celého turnaje a k rozvoji vrouteckého fotbalu vůbec.

Jaromír Hykl