Souboj dvou týmů, které měly dosud v tabulce divize jedinou výhru, ovládl žatecký Slavoj. Svěřenci trenéra Šidlofa v divizi zabrali a našli recept na taktiku domácího kouče Jiřího Němce.

Začátek zápasu ale vypadal pro Slavoj opět hrozivě. Vždyť už ve druhé minutě Žatec prohrával. V dalších minutách navíc nastřelili domácí břevno, dvakrát zachraňoval golman Baštýř. „Utkání bylo velice náročné, domácí vysocí hráči, zejména dlouhán Sýkora, zaměstnávali naší obranu a Baštýře. Domácí měli v úvodu velký tlak," viděl Pavel Maňák, sekretář žateckého klubu.

Žatečtí mladíci ale vsadili na bojovnost, s velkým úsilím tlaku odolali, a ve 39. minutě přišla odměna. Bešík naskočil na centrovaný balon a srovnal na 1:1. Brozany měly i v dalších minutách více ze hry, tlačily, hosté sázeli hlavně na brejky. Jeden z nich se ujal v 60. minutě. „Dvojice Lesniak Klinec předvedla fotbalovou parádu. Lesniak vyhrál souboj, utekl a našel nabíhajícího Klince, a ten střelou do šibenice zklamal domácí diváky," radoval se Maňák.

Duel plný náročných soubojů pak uzavřel, radostně pro Žatec, Lesniak. V 89. minutě zužitkoval nabídku Klímy. 

Díky druhé výhře v sezoně se Slavoj konečně v devátém kole divize odlepil od dna tabulky. Na posledním místě ho vystřídaly právě Brozany, které mají o bod méně než Žatec. Ten je patnáctý, má osm bodů stejně jako čtrnácté Kladno. Situace na konci tabulky divize je ale hodně vyrovnaná, vždyť jedenáctá Aritma Praha má jen o bod více než Žatec, desátý Český Brod jen o dva. V dalším kole hostí Žatec Neratovice.

Brozany - Žatec 1:3 (1:1)

Branky Žatce: 39. Bešík, 60. Klinec, 89. Lesniak

Sestava Slavoje: Baštýř - Vávra, A. Hynek, Bešík, Fiřt - Hankocy (60. Bednář), Paul, Sýs (65. Hassman) - Lesniak, Klinec (85. Klíma)

Fotbalová tabulka