Prvním kolem odstartoval turnaj MH Cirus 2013 v Postoloprtech na umělé trávě. Z vítězství se radovali fotbalisté Postoloprt, Kryr, Dobroměřic a Tuchořic, kteří přehráli účastníka krajského přeboru.

Postoloprty - Žatec B 4:3 (2:1)

Domácí byli po celý zápas mírně lepším týmem. Ve druhém poločase se dostali až do tříbrankového vedení. Díky své bohorovnosti v závěru utkání však o své pohodlné vedení přišli a umožnili svěřencům trenéra Vořechovského zápas zdramatizovat, když v posledních dvanácti minutách dvakrát inkasovali. Za Postoloprty stříleli dvakrát Mersudin Poljič a po jedné brance přidali Lukáš Papežík a Pavel Pechát. Za Žatec byli úspěšní Rostislav Tatár, Vítězslav Hankocy a Pavel Hasman. 
Rozhodčí: Peter Holíč, David Vysočanský a Jan Jurečka

Černčice - Kryry 1:4 (0:1) 

Havrani potvrdili roli favorita. Po vlažné první půli se dokázali ve druhém poločase zlepšit a rozhodnout o svém vítězství. O branky Havranů z Kryr se podělili Lukáš Hájek, Vítězslav Karban, Tomáš Beránek a Ondřej Svída. Čestný úspěch fotbalistů Černčic zaznamenal Luboš Chlouba. 
Rozhodčí: Jan Jurečka, Peter Holíč a David Vysočanský

Březno - Dobroměřice 2:7 (0:4)

Galapředstavení dobroměřických fotbalistů, kteří svého soupeře předčili ve všech herních činnostech. Divákům předváděli jednu povedenou akci za druhou a už v prvním poločase rozhodli o svém jasném vítězství. Celkem se Dobroměřice trefily sedmkrát. Střelecký koncert předvedl Přemysl Reh, který se do střelecký listiny zapsal hned čtyřikrát, dvě branky přidal David Holeček a jednu David Holeček. Za Březno se prosadil jen Ladislav Niš, druhá branka byla vlastní. Dobroměřičtí svým výkonem naznačili kde hledat favorita turnaje.
Rozhodčí: David Vysočanský, Jan Jurečka a Peter Holíč

Strupčice - Tuchořice 0:3 (0:0)

Hráči Sokola Tuchořice, toho času hrající I.B třídu, připravili hned v prvním kole možná největší překvapení turnaje, když dokázali zcela jednoznačně předčit účastníka krajského přeboru, tým SK Strupčice. Po vyrovnané první půli rozhodli o vítězství fotbalistů Tuchořic Smékal, který vstřelil dvě branky a Roman Pohorelec.
Rozhodčí: Svatopluk Bláha, Pavel Zandal a Dominik Průša

(ms)