Utkání se hrálo za úmorného vedra a v napjaté atmosféře. „Jsem rád, že hráči vydrželi fyzicky až do konce. V závěru utkání potřeboval soupeř vyrovnat, my jsme byli nuceni přerušovat hru pomocí faulů a to se samozřejmě soupeři nelíbilo. V závěru bylo utkání dost tvrdé,“ uvedl po utkání, ve kterém domácí prohrávali po chybě obrany už od 20. minuty, trenér Žateckých Ivan Vořechovský.

Vyrovnat se Žatci podařilo ve 43. minutě. „Jindra ve vápně zpracovával centr a domácí obránce mu ho na poslední chvíli ukopl. Míč ale nasměroval do vlastní brány,“ popsal první úspěch domácích trenér. V utkání převyšovaly obrany útok. Několik šancí na obou stranách pokryli důslední obránci a brankáři. Několikrát se vyznamenal i žatecký Baštýř, který nastoupil za zraněného Dupályho.

Do vedení se Žatec dostal v 72. minutě. Na centr z rohového kopu si naběhl zkušený Oppel a hlavou zavěsil do sítě Kopist. Žatečtí fotbalisté nemají ani po vítězství nad vedoucím týmem 1.B třídy jistou záchranu. „Výsledek je potěšující, ale nesmíme přestat hrát. Ještě nemáme nic jistého, stále musíme hrát o záchranu,“ varuje před přílišným uspokojením Ivan Vořechovský.

Žatec – Kopisty 2:1 (1:1)

Góly Žatce: 43. vlastní Cous, 72. Oppel

Sestava: Baštýř – M. Vořechovský, Oppel, Bodnár, Buček – Laibl, Klíč, Bauchner, Vrábík (75. Andrt) – Klíma, Jindra (83. Trnka)