Bezbrankovou remízou v mrazivém počasí zahájili herní přípravu fotbalisté Žatce. Pátý celek krajského přeboru sehrál vyrovnaný duel s MFK Most, další zápasy čekají Slavoj v příštích dnech.

„Vyrovnané utkání. Domácí dali břevno, my jsme také měli několik šancí. V závěru jsme měli trochu navrch, ale branka nepadla. Klasický začátek přípravy. Prostřídali jsme všechny hráče," hodnotil bezbrankovou remízu s MFK Most Pavel Maňák, sekretář žateckého Slavoje.

Několik utkání

Po prvním herním testu čeká na Žatec v dalších dnech bohatý program. Ve čtvrtek 19. ledna od 18 hodin sehraje A tým na umělé trávě za řekou Ohře utkání s kombinovaným týmem Slavoj junior. A v sobotu 21. ledna od 12 hodin pak duel s Novým Sedlem. Také na žatecké umělé trávě. Další přípravu pak bude hrát Slavoj například s Postoloprty, Dobroměřicemi, Souší, Ostrovem či Novým Strašecím. Zúčastní se také halového turnaje v německém Erbisdorfu.

Do krajského přeboru pak Žatec vstoupí v sobotu 11. března, pojede na půdu Litoměřicka B.

Čtyřiadvacet bodů stačí po podzimu Slavoji na pátou příčku. Na první Hrobce už ztrácí Žatec třináct bodů, na první trojku, která je cílem pro jaro, osm. Na čtvrté Louny chybí Slavoji pět bodů, má o dva více než šesté Litoměřicko.

Osm výher, šest proher

Fotbalisté Slavoje se na podzim osmkrát radovali z výhry, šestkrát ale ztratili. V závěru podzimu ztrácel více, než by si jeho fanoušci přáli.

Slavoji vyšel výborně vstup do sezony, v úvodu čtyřikrát vyhrál. Pak ale vysoko podlehl Hrobcům (0:6). Ztratil také v derby s Louny (1:3). V dalším průběhu soutěže se Žatci dařilo střídavě, několik zápasů vyhrál, ztratil ale například doma s Krupkou (2:5), nebo v Neštěmicích, kde sice vedl 4:2, nakonec si ale domů vezl porážku 4:7, když v patnácti minutách dostal pět branek.

„Špatně na tom určitě nejsme, jsme pátí. Ale mohli jsme být o nějakou příčku výš. Mohlo to být určitě lepší, některé zápasy nám zbytečně utekly," hodnotil Pavel Maňák. „Pro jaro chceme výš, naším cílem je být do třetího místa," dodal.