Do Nového Strašecí, které hraje divizi, Slavoj vyrazil v době dovolených v hodně kombinovaném složení, chybělo hned několik opor A týmu. Domácí se ujali vedení z pokutového kopu, chvíli poté ale vyrovnával po individuální akci žatecký útočník Petr Klinec - 1:1.

Znovu do vedení šli ale fotbalisté Nového Strašecí po akci, kterou hosté viděli jako ofsajdovou, rozhodčí ale hru nepřerušil. Žatci se ale znovu podařilo srovnat, na 2:2 dával Wiesinger.

Stejný hráč pak mohl těsně před koncem rozhodnout o výhře Žatce. Jenže… Wiesinger před domácí svatyní zakončil, hráči Nového Strašecí ale skluzem zachránili situaci blízko brankové čáry a ještě založili rychlý protiútok. V 90. minutě pak rozhodli o domácí výhře 3:2.

N. Strašecí - Žatec 3:2

Branky Žatce: P. Klinec, Wiesinger

Pro Slavoj je to už druhá prohra v přípravě, doma podlehl Ostrovu 2:6, kdy po vyrovnané první půli (1:1) nezvládl závěr duelu. Další přípravu sehraje Žatec 31. července od 17 hodin v Libočanech s Vroutkem, jedná se ještě o duelu s Mostem. Pak bude Slavoj hrát 6. srpna doma s Vraným a o den později v Ervěnicích.

Žatci se pro další sezonu v krajském přeboru podařilo udržet kádr pohromadě. Jistý už je příchod golmana Švarce, další hráče na Slavoji zkoušejí.