Postup je doma! Slaví nejen první Souš, ale také druhý Žatec. I stříbrná pozice v krajském přeboru stačila nakonec fotbalistům Slavoje k proklouznutí do vysněné divize.

„Tuto informaci mohu potvrdit. V Žatci po dlouhých letech opět bude divize,“ potěšil všechny fanoušky Slavoje Žatec jeho sekretář Pavel Maňák.

Automaticky sice postupuje jen první celek krajského přeboru do vyšší soutěže, což byla Souš, letos ale bylo ve hře několik dalších variant. Některé týmy uvažovaly o tom, že soutěž prodají. Spekulovalo se také o možnosti, že některé týmy ve vyšších soutěžích se nepřihlásí do dalšího ročníku, nebo nesplní podmínky svazu a otevřou se tak dveře některým dalším týmům, které doplní divizi. A právě to se nakonec stalo v Žatci.„Ze všech týmů na druhých místech z přeborů, které spadají do naší skupiny divize, jsme měli nejlepší koeficient a stali jsme se tak dalším postupujícím,“ vysvětlil Maňák.

Tým ze Žatce o postup usiloval i sportovní cestou, v závěru soutěže ale přepustil první místo suverénní Souši a o několik bodů mu zlatá příčka unikla. Tým je ale na přesídlení do vyšší soutěže připravený, losování divize se uskuteční už tuto sobotu 25. června v Praze.

Tým ze Žatce už podle zákulisních informací rozhodil sítě po nových posilách, které bude určitě do divize potřebovat. Otazník opět visí nad exligovými hvězdami, které v celé sezoně Slavoji hodně pomáhaly, divize je náročnější na fyzický fond hráčů, ale také na čas a dojíždění. O dalším fotbalovém působení Svobody, Horňáka (oba trénují Spartu B a času proto nemají nazbyt) a Čížka se tak rozhodne v příštích týdnech. Stejně jako o celém kádru, který pravděpodobně dozná některých změn. Žatec už se na divizi těší!!!