Doslova střelecké hody byly k vidění ve čtvrtek na hřišti žateckého Slavoje. K zápasu okresního poháru tam zavítaly o dvě soutěže níže hrající Sedčice. Už od úvodu utkání bylo jasné, že žatečtí nepustí soupeře z vlastní poloviny.

Nasazení týmu nebylo optimální

Trvalý tlak ale Slavoj nemohl dlouho využít. „S nasazením týmu nejsem vůbec spokojen. Hráči k zápasu přistoupili hůře jak k tréninku,“ uvedl po utkání trenér žateckých fotbalistů Ivan Vořechovský. První gól dal Žatec až ve 27. minutě. Rychlou přihrávku dostal Jindra, který se protáhl kolem hostujících obránců a skoroval.

Prakticky stejnou akci zopakoval i o minutu později a zvýšil na 2:0. Ve stejné minutě se k prvnímu vážnějšímu útoku odhodlali i fotbalisté Sedčic. Tento ojednělý výpad se však stal osudným pro domácího brankáře Dupályho. Ten se srazil s jedním ze sedčických útočníků a zůstal bezvládně ležet. „Bohužel Dupály si vážně poranil koleno. Čekáme na výsledky vyšetření, ale vypadá to, že v této sezóně dochytal,“ řekl Deníku Ivan Vořechovský s tím, že v dnešním mistrovském utkání se do brány postaví pravděpodobně Baštýř.

Dupály možná dohrál do konce sezony

Do brány, při absenci náhrádního gólmana, musel nastoupit útočník Klíma a hned po dvou minutách inkasoval. Vybíral zahrával přímý kop, obstřelil zeď, a i přesto, že si Klíma na míč sáhl, skončil v pravém horním rohu brány. To ale také bylo vše, co Sedčice směrem dopředu ukázaly.

Ihned po změně stran se žatečtí do soupeře řádně zakousli a během osmi minut mu nastříleli tři branky. Nakonec vsítili hráči Slavoje soupeři osm branek. „S výsledkem jsem spokojen, nikoli však s předvedenou hrou. Vždyť jsme hráli prakticky od sedmdesáté minuty proti šesti lidem, ostatní hráči Sedčic utkání jen odchodili se zraněním a přesto jsme nedokázali předvést hru, kterou bychom chtěli hrát,“ dodal po utkání žatecký trenér.

Slavoj Žatec – Sedčice 8:1 (3:1)

Góly: Jindra 4, Andrt 2, Kouba, Klíč – Vybíral

Sestava Žatce: Dupály (28. Klíma) – Vořechovský, Vrábík, Bodnár, Zavadil (58. Svoboda) – Kouba (45. Lesniak), Klíč, Bauchner, Andrt – Jindra, Trnka

Sestava Sedčic: Gotvald – Vybíral, Novotný, Štěpánek, Suško – Šole, Pleticha, Havránek, Gregor – Růta, Janovský