Prohrou 2:3 před vlastními fanoušky zakončili sezonu fotbalisté Žatce. Slavoj je po osmadvaceti kolech krajského přeboru na konečné páté příčce. V právě skončené sezoně zaznamenal Slavoj patnáct výher a třináct ztrát. Nasbíral 43 bodů.

Čtvrté místo bylo poměrně vzdálené, Srbice mají o dvanáct bodů více. Šesté Modlany naopak o dva méně, jedenačtyřicet.

Podle statistik se fotbalistům Žatce dařilo více na venkovních hřištích, než na domácí půdě. V tabulce domácích utkání jsou až na osmém místě s bilancí šesti výher a sedmi proher. Na venkovních osmkrát slavili výhru a šestkrát ztratili a patřila by jim šestá pozice. Vítězství v krajském přeboru letos patří Hrobcům, následují Louny a Krupka.

Lounští fotbalisté (v bílém) porazili Krupku v krajském přeboru 4:3.
Jasné vedení, komplikace, nakonec radost. Louny oslavily druhé místo výhrou

Podívejme se trochu blíže na žatecký útok. Zatímco Louny jej mají podle čísel třetí nejlepší v soutěži, ten Žatecký je šestý. Slavoj nasázel soupeřům v osmadvaceti zápasech 65 branek. Nejlepším střelcem v dresu žateckých fotbalistů byl v právě skončené sezoně Petr Klinec. Dal 23 branek a v tabulce nejlepších odstřelovačů mu patří šestá příčka. Patnáctý pak skončil Pavel Hassman, ten trefil 14 golů. Vítězslav Hankocy zatížil konta soupeřů jedenáctkrát, šest branek přidal zkušený Richard Zelinka.

Nejlepším střelcem krajského přeboru se stal František Tůma z Bíliny, počet branek, které vstřelil, se zastavil na čísle 28.

Horší je to s obranou Slavoje, tu hlavně na jaře trápila řada zranění. Žatec dostal 73 branek a jeho defenziva je statisticky v krajském přeboru šestá nejhorší.