Vítězně vkročil do přípravy na jarní část divize poslední celek ze Žatce. Slavoj porazil účastníka krajského přeboru ze Spořic vysoko 8:2. Nyní čeká na fotbalisty Slavoje soustředění.

Pro Žatec se jednalo o první herní test v přípravě, v celém zápase měl jasnou převahu a předvedl sympatický výkon. Trenér Martin Frýdek měl k dispozici několik hráčů, které zkouší. Ve středu pole se dobře ukázal například zkušený Boček, který hrával v Blšanech či Mostě, v záloze dostal příležitost i šikovný Šulc. Naopak se na nové žatecké umělé trávě neukázal Rosendo, nad jehož dalším působením v Žatci visí otazník, stejně jako nad navrátilci z hostování. Na trénincích se ukázali všichni, v zápase ale prozatím jen Lesniak, hned dal ale tři branky. Tu první hned v páté minutě duelu s dvanáctým celkem krajského přeboru ze Spořic. Hosté měli první šanci až ve 25. minutě, Aschenbrenner v žatecké brance si ale poradil.

Na 2:0 zvyšoval Jan Hynek, Slavoj měl více ze hry, Spořice se osmělily až ve druhé části první půle, kdy několikrát vystrčily růžky, nejvážněji ve 36. minutě, kdy snížily na 2:1.

Úvod druhého dějství ale zase jasně opanoval divizní celek, ve 48. se trefil Hassman, o minutu později penaltu nadvakrát proměnil Šulc. Ten v utkání předvedl několik pohledných akcí, chyběl mu ale klid v koncovce. V 52. minutě trefil žatecký Tretyak tyč.

V dalším průběhu se Spořice opět začaly více ukazovat, v 54. minutě snížily na 4:2, více nebezpečných akcí pak ale proti Žatci nepředvedly. Naopak v 60. minutě obstřelil ze standardní situace zeď Heinc - 5:2. O dvě minuty později vypracoval žatecký Lesniak příležitost pro Bešíka, ten se do prázdné branky nemýlil. Sám Lesniak poté v 75. a 89. zvýšil až na konečných 8:2. V 75. minutě předvedl před střelou pohlednou kombinaci s Bednářem a Heincem.

Slavoj čeká soustředění a pak utkání s Jiřetínem

V tomto týdnu se fotbalisté Slavoje Žatec chystají na soustředění, zakončené by mělo být modelovým utkáním A proti B týmu. Poté pojede Žatec k zápasu s Vraným, 21. února přivítá od 11 hodin Horní Jiřetín, 1. 3. se také doma opět utká s Vraným.

Slavoj je po podzimní části divize jasně poslední. Má pouhých sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu, dvanáctkrát na podzim prohrál. Skore má hrozivých patnáct ku čtyřiapadesáti. Na patnácté Nové Strašecí ztrácí Žatec šest bodů. Na jaře tak má Slavoj jednoznačný cíl záchranu soutěže. „A tým čeká nelehký úkol, pokusit se dostat ze dna tabulky divizní soutěže," ví Pavel Maňák, sekretář Žatce.

Žatec - Spořice 8:2 (2:1)

Branky Žatce: 5., 75. a 89. Lesniak, 30. J. Hynek, 48. Hassman, 49. Šulc, 60. Heinc, 62. Bešík

Sestava Žatce: Aschenbrenner - Hodina, Bešík, Heinc, Sýs - J. Hynek, Bednář, Boček, Šulc Klíma, Lesniak. Střídali: Tretyak, Hassman, Svoboda, Kozlík, A. Hynek